Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καρμέλο στη Νέα Υόρκη

_

Δεν θα μπορούσα να κρύψω τη χαρά μου. Ήταν αρκετό από μόνο του για να ‘ξυπνήσει’ το ιστολόγιο για πρώτη φορά στο 2011. Κάτι αλλάζει επιτέλους: ο Μέλο στη Νέα Υόρκη! Ναι, ο Καρμέλο Άντονι, αυτός ο δαντελένιος παίκτης, ο βιρτουόζος της πορτοκαλιάς, μετά από πολλές βδομάδες αμφιταλαντεύσεων και αμφιβολιών θα αγωνίζεται με τους Νικς της Νέας Υόρκης. Μετά από 12 χρόνια η Νέα Υόρκη ξαναποκτά τις ελπίδες της να πρωταγωνιστήσει στη λίγκα από τότε που έφυγε ο Γιούιν και έπαιξαν τελικούς με το Σαν Αντόνιο στην κουτσουρεμένη χρονιά του 99. Προς Θεού ούτε ο Στουνταμάιρ ούτε ο Καρμέλο δεν έχουν την λάμψη του μεγάλου Πάτρικ, για την ώρα τουλάχιστον, αλλά και οι δύο μαζί μπορούν. Να σηκώσουν τη Νέα Υόρκη μέχρι τις διεκδικήτριες του τίτλου. Σε πείσμα κάποιων αναλυτών που δεν περιμένουν και πολλά. Υπάρχει όμως και ο Μπίλαπς, ένας ‘άσσος’ κορυφής σίγουρα για 1-2 χρόνια ακόμα. Υπάρχει καμία σχέση με τις εποχές των Νικς των πέντε κοψιμάτων στον Τσαρλς Σμιθ σε μία φάση 1993 (έστω και έγιναν τουλάχιστον 2 φάουλ από τον Σκότι) ή των άστοχων σουτ του Σταρκς το 1994; (0/7 σωστά;)




Το μεγάλο μήλο είναι εδώ, επιστρέφει, ανανεωμένο, το πιο δυνατό που υπήρξε από την εποχή του Πάτρικ και μετά. Ο κόουτς Ντ’Αντόνι μένει μόνο να συνθέσει με τα ακριβά του υλικά κάτι ξεχωριστό. Ο Σπάικ Λι, ο Νταστιν Χόφμαν, οι άλλοι επώνυμοι ή ανώνυμοι φαν του Madison Square Garden μα και οι πολλοί οπαδοί τους παντού, αναμένουν: την προσεχή Τετάρτη στα αποκαλυπτήρια της ‘Νέας’ Νέας Υόρκης. Από τη στιγμή που βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές, είναι σχετικά εύκολο να προσθέσουμε τους υπόλοιπους ρολίστες ή και αμυντικούς να χτιστεί μία ομάδα τίτλου. Αν όχι φέτος, σίγουρα από του χρόνου. New York is back !!
_

8 σχόλια:

  1. ποιο μεγαλο μηλο βρε μπασκετικε,που εχουν να δουνε τιτλο απο τοτε που ο πατερας μου πηγαινε γυμνασιο!παντως εχω την αισθηση οτι το φετινο ειναι απο τα πιο συναρπαστικα πρωταθληματα που εχουνε δει τα ματια μας(τα δικα μου τουλαχιστον μιας και βλεπω nba απο το 1995).τωρα το trade νομιζω οτι θα ωφελησει και τους nuggets μιας και αποκτησανε μια ιδιαιτερα μαχιμη 3αδα και γλιτωσανε και το 'mello-drama' που σιγουρα τους στοιχιζε αγωνιστικα..επισης κατα την ταπεινη μου γνωμη αν οι knicks θελουν να διεκδικησουν τιτλο απο του χρονου δεν μπορουνε να μεινουν με βασικο point guard τον billups.τελος, αν ειναι να δουμε εκπληξη φετος στον τελικο της ανατολης δε θα ειναι απο τους knicks αλλα απο τους bulls που εχουνε φτιαξει ΟΜΑΔΑ με ολη τη σημασια της λεξης..ελπιζω να μη σε απογοητευω :-) γραφε πιο συχνα οσο μπορεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο μήλο φίλε Δημήτρη είναι το προσωνύμιο της πόλης και όχι της ομάδας. Ναι, το 1970 και το 73 πήραν τα πρωταθλήματά τους αλλά θεωρούνται διαχρονικά μεγάλη ομάδα. Το “μελόδραμα” σαν έκφραση είναι ένα ανόητο κατασκεύασμα των μήντια αφού η αξία και η προσφορά του Καρμέλο είναι γνωστή. Απλά κάποια στιγμή ήθελε να φύγει. Σεβασμός. Η Νέα Υόρκη θα γίνει διεκδικήτρια τίτλου, γιατί επιπλέον έχει ιστορία και παίζει σε μεγάλη πόλη. Ο Μπίλαπς μου αρέσει, δεν είναι μεγάλος (34, γεν. 25-9-76), είναι γερό σκαρί και έχει 2 χρόνια κορυφής γεμάτα μέχρι να βρεθεί άλλος αντικαταστάτης του. Για φέτος έχεις δίκιο για τους Μπουλς, θα δούμε. Για μένα ο πραγματικός τελικός του ΝΒΑ φέτος θα είναι Μαϊάμι–Βοστόνη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζουμε η επιστροφή στο blog να μην είναι προσωρινή. Ρίξε μια ματιά σε άρθρο μου εμπνευσμένο και από δική σου ανάρτηση ("Κλωτσοσκουφίου το ανάγνωσμα") να μου πεις τη γνώμη σου:
    http://zoysblog.blogspot.com/2011/02/vs.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Zoys

    Αγαπητέ φίλε, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Διάβασα και το δικό σου post που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Θα σου γράψω. Αν ξαναδείς το ιστολόγιο, αυτό δεν είναι το τελευταίο post, μόλις ανέβασα κι άλλο. Έχω επιστρέψει και μόνιμα - να είσαι βέβαιος για αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι! Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τέτοια blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Zoys

    Μακάρι να φτάσει το μπάσκετ εκεί που του αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπερίζω την παρέα μετά από καιρό.Η αλήθεια είναι ότι προφανώς και συ λόγω έλλειψης χρόνου δεν κάνεις τα πόστ που θα θέλαμε.
    Ζω στη Νέα Υόρκη(είμαι Λιμνάνθρωπος παρόλα αυτά,όμως η πόλη και η ομάδα σε κάνει να είναι πλέον Νο2 στην καρδιά σου,αν επιτρέπεται να έχεις 2...αγαπημένες). Νιώθω τυχερός που ήμουν στο MSG στην 1η του Μέλο.Οι αμερικάνοι σε κάτι τέτοια είναι....μανούλες. Υπερθέαμα η υποδοχή!!Εδώ και καιρό ο Μέλο είχε δηλώσει πως δεν υπογράφει επέκταση με τους Νετς(η μόνη σοβαρή πρόταση που είχε το Ντένβερ).Πολλοί κατηγόρησαν τους Νίκς ότι έδωσαν πολλά για έναν παίκτη που θα έπαιρναν "τζάμπα" το καλοκαίρι. Άποψη μου είναι ότι καλά έκαναν και πήραν τώρα έναν σούπερ σταρ. Άλλωστε σε ένα trade η ομάδα που παίρνει το μεγαλύτερο όνομα του trade είναι σίγουρα κερδισμένη.Το ΜΕΓΑΛΟ κέρδος για μένα είναι ο Μπίλαπς. ΜΕΓΙΣΤΟΣ πλεϊ μέικερ που μέχρι το καλοκαίρι του 2012(οι Νίκς θα "χτυπήσουν" Κρις Πολ,Ντερόν Ουίλιαμς(ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να υπογράψει επέκταση με τους Νετς),θα είναι ο εγκέφαλος της ομάδας και το απέδειξε χτες μέσα στο Μαϊάμι! NY is back!

    PS:Το Μαϊάμι με τους "μεγάλους" έχει πρόβλημα και δεν βλέπω πως θα φτάσει μέχρι τον τελικό της Ανατολής.Επιπλέον,αν το Σικάγο κλέψει τη 2η θέση και το Μαϊάμι "πέσει" πάνω στους Νίκς,τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.Χτες οι Νίκς πέτυχαν σπουδαία νίκη μέσα στο Μαϊάμι με τους Μέλο,Μπίλαπς,Αμάρε να παίρνουν από το χέρι την ομάδα.

    PS2:Η δική μου ευχή είναι Lakers-Knicks για τελικό, αλλά λίγο δύσκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ tonino

    Καλώς ήρθες φίλε μετά από καιρό. Ελπίζω στο εξής το ιστολόγιο να είναι πιο συχνό και συνεπές στις αναρτήσεις του. Η μεταγραφή του Μέλο είναι μεγάλη στιγμή για όλο το ΝΒΑ, η Νέα Υόρκη είναι διαχρονικά μεγάλη ομάδα με Willis Reed, Walt Frazer, Patrick Ewing αλλά και Bernard King. Μπασκετομάνα και μόνο από το ότι έχει γεννηθεί εκεί ο Νίκος ο Γκάλης. Ο Γιατζόγλου είναι επίσης από εκεί, είναι και οι αλάνες και το street basketball και τόσα άλλα. Φέτος η ομάδα πήρε ήδη έναν σταρ στην αρχή (Standamire) και τώρα προσθέτει έναν ακόμα, ίσως και μεγαλύτερο (Carmelo). Ο στιγμές είναι μοναδικές. Συμφωνώ ότι ο Billups έιμαι μεγάλο playmaker και συνδετικός κρίκος των σταρ. Δεν είναι μεγάλος σε ηλικία, είναι γερό σκαρί και έχει σίγουρα φέτος και αλλά 2 χρόνια κορυφής.

    Για το Μαϊάμι, ο μόνος αντίπαλος είναι η Βοστόνη παντού στην λίγκα, για μένα φέτος. Και για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αξίζουν αυτοί τον τίτλο φέτος. Ο Λεμπρόν βάζει 40 πόντους για πλάκα ή κάνει triple double και μετά αφήνει τον Ουέϊντ να κάνει το ίδιο. Είναι απεριόριστες οι δυνατότητές τους. Αρκεί να μην τραυματιστεί κάποιος από αυτούς - αυτό θέλει προσοχή και είναι βασικά ο μόνος τους αντίπαλος για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: