Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το λάθος του Λεμπρόν

_
Ο Λεμπρόν Τζέϊμς ανακοίνωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα τον επόμενο σταθμό της επαγγελματικής του καριέρας. Για τους ρομαντικούς και λάτρεις της πορτοκαλιάς δεν παρέμεινε στο Κλίβελαντ και επέλεξε τον ζεστό νότο της Φλόριδας και του Μαϊάμι. Προσωπικά δεν είμαι από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Λεμπρόν σαν το ιδανικό στυλ παίκτη στο γούστο μου. Προτιμώ κάτι πιο αδύνατο και ντελικάτο. Παραδέχομαι όμως ότι είναι τόσο καταλυτική η παρουσία του που είχε ή έχει ακόμα (;) τα φόντα να διεκδικήσει την θέση του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών. Παίκτη με μέσο όρο triple double, τόσο πολύμορφο μα και κορυφαίο σε πολλές κατηγορίες, θεαματικό και ουσιαστικό, μεταμορφωτή της ομάδας του σε λίγα χρόνια χωρίς συμπαίκτες περιωπής, ίσως δει είχαμε ξαναδεί ποτέ. Και κυρίως δεν έχουμε ξαναδεί αυτά που κάνει στο γήπεδο μέχρι πρόσφατα. Ακόμα και οι φανατικοί του Κόμπι ή και ο ίδιος ο Τζόρνταν έλεγαν ότι έχει τα φόντα να τον ξεπεράσει! Μέχρι που έφτασε η περιβόητη Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010 ή τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τέτοιος θόρυβος εν αναμονή μιας απόφασης δεν είχε γίνει ούτε με την επιστροφή του Τζόρνταν το 1995. Λίγοι ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της είδησης. Οι πιο πολλοί απλά μετέδωσαν το γεγονός αν εξαιρέσουμε ίσως τους φανατικούς του Μαϊάμι.


Οι οπαδοί των Καβς γεμάτη λύπη, θυμό και οργή. Άλλοι έσκιζαν κι έκαιγαν τις φανέλες του με το 23, πολλοί μιλούσαν για προδοσία και προσβολή που το έμαθαν από τα κανάλια. Οι δηλώσεις του προέδρου των Καβς ήταν σε δραματικούς και οργισμένους τόνους. Έδειχναν και δόσεις μεγάλης πίκρας.

Δεν θέλω να στενοχωρήσω τους φίλους του Λεμπρόν. Είναι μεγάλος παίκτης, μα πόσο μικρός φάνηκε εδώ! Ο μεγαλύτεροι παίκτες όλων των εποχών έχτισαν ομάδες γύρω τους στην ίδια ομάδα και τις ανέδειξαν, δεν έφυγαν στα 26 επειδή δεν τους .. έκατσε να πάρουν τίτλο. Και μάλιστα σε μικρότερη ομάδα με μικρότερους παίκτες. Αυτοί έρχονται σε σένα δεν πάς εσύ σε αυτούς! Βλέπε Κόμπι, Μπερντ, Τζόρνταν, Μάτζικ, Τζαμπάρ (για λίγο μόνο στην αρχή στους Μπακς), Ράσελ, Χακίμ. Ακόμα και Γιούιν. Γιατί διάολε, όταν έχεις τα άπειρα λεφτά, μπορείς να έχεις και λίγο χώρο για συναίσθημα. Είναι και η ιστορία του παιχνιδιού αν σε ενδιαφέρει που στο τέλος θα καταγράψει ότι δεν μπόρεσες να δώσεις τίτλους σε μία ομάδα και έφυγες για να τους πάρεις αλλού (που θα τους πάρεις, δεν το συζητάμε). Δύσκολα όμως θα είσαι Τζόρνταν, Τζαμπάρ, Τσάμπερλεν, Μάτζικ, Ράσελ .. όταν αποσυρθείς ..


Το όμορφο παραμύθι των παικτών καταλυτών σε μία ομάδα έλαβε τέλος δυστυχώς. Το ζήσαμε και κοντέψαμε να το δούμε αληθινό. Δεν θέλουν να είναι μόνοι τους, δεν μπορούν, δεν σκοπεύουν να προσπαθήσουν; Ποιος ξέρει; Θέμα χρόνου ήταν να πάρει πρωτάθλημα ο Λεμπρόν με τους Καβς. Οι Καβς δίκαια εξοργίστηκαν επειδή το έμαθαν από τα media, τι υποτιμητικό! Το χρώμα του χρήματος δυστυχώς και της εύκολης δόξας των τίτλων με όποια σύνθεση και όποια ομάδα. Αν αυτό θα τον δικαιώσει στην ιστορία; Δεν το πιστεύω. Θα είναι πια ένας από κάμποσους σταρ. Πριν ήταν ο ένας σταρ, μόνος του, ο καταλύτης της ομάδας και του μπάσκετ ..
_

18 σχόλια:

  1. Η τοποθέτησή σου μπασκετικέ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Έχω ξενερώσει τόσο με την αψυχολόγητη απόφαση του Τζέϊμς να πάει σε μία τόσο μικρή ομάδα. Αν ήταν το Σικάγο θα τον δικαιολογούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Basketike,
    Otan diabasa thn eidhsh gia ton James kai thn antidrash tou Gilbert esena thumhthhka!!! Me prolabes omws kai to dhmosieuses....

    Diafwnw mazi sou. H dhlwsh kai h antidrash tou Gilbert htan aparadektes. Ton apokalese deilo kai poulhmeno!!!
    1. Afou den apedwse(eskemena) sta play-offs giati hthelan na ton krathsoun?
    2. O Gilbert posous paiktes exei apolusei? Ekei den uparxei sunaisthmatismos?
    3. Poios paikths tha paei twra stous Cavs ustera apo tetoia antimetwpish?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Gervin

    Φίλε Iceman έτσι ακριβώς είναι, ο Τζέϊμς σκέφτηκε τους μελλοντικούς τίτλους που θα πάρει. Θα είναι η δική του ομάδα όμως; Ή μήπως του Ουέϊντ στις συνειδήσεις των φίλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Thanasis

    Θανάση δεν εστιάζω τόσο στο post στον τρόπο που έφυγε αλλά στον αν η κίνησή του είναι σωστή. Επειδή μιλάς για τον τρόπο που έφυγε, θα σου πω την γνώμη μου. Συμφωνώ με το σκέλος της έλλειψης συναισθηματισμού των παραγόντων και ότι είναι υποκρισία να μιλούν για αυτό. Όμως θεωρώ πως πέρα από την πικρία που είναι λογικό να έχει ο πρόεδρος για ένα παίκτη σύμβολο ως τώρα, ο Λεμπρόν θα έπρεπε πρώτα να είχε μιλήσει με την διοίκηση των Καβς, να τους ευχαριστήσει και μετά να επέλεγε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ακόμα κι αν έμενε ήταν άσχημος αυτός ο τρόπος. Να σου θυμίζω ακόμα πως οι Καβς ξαναδέχθηκαν στην ομάδα τον Ιλγκάουσκας, όπως και οι Σίξερς τον Άιβερσον κ.ο.κ. Για παίκτες σύμβολα και με μεγάλη προσφορά, ναι μπορεί να υπάρχει και ο συναισθηματισμός. Οι Λέϊκερς πλήρωναν τον Τζαμπάρ ένα σωρό λεφτά μετά τα σαράντα του κι ας μην έκανε και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalo arthro kai kales apopseis. Tha ton protimousa na paei se ena Chicago i New York. Alla yparxei ena alla: An kataferoun na paroun 7-8 titlous ta epomena 10 xronia, ola afta tha fainontai makrya. I Istoria tha katagrapsei sto telos: 8 championships kai 5-6 MVPs. At to skeftoume, monos tou kanenas den ekane tipota. Oloi, kai o Magic, kai o Bird, ... Δείτε περισσότεραkai o Jordan, kai o Kobe, xreiastikan paixtarades dipla tous gia na paroun protathlimata. To idio kai aftoi oi treis tou Miami tora. Fysika, opos eipes, i glyka that itan pio megali an kataferne o Lebron na parei 2-3 protathlimata monos tou, se mia omada pou tha eixe xtisei aftos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Yianni Z.

    Φίλε Γιάννη, τα περισσότερα τα είπα στο blog. Αν γίνει βέβαια αυτό που λες, πολλά θα αλλάξουν. Μην ξεχνάς όμως πως στις συνειδήσεις των φίλων της Φλόριδας, το Μαϊάμι είναι η ομάδα του Ουέϊντ! Ο Λεμπρόν άρα έχει να ξεπεράσει και αυτόν, κάτι αρκετά δύσκολο γιατί εκείνος πήρε και τίτλο το 2006 σαν mvp... Δείτε περισσότερα. Ακόμα κι αν είναι καλύτερος πρέπει να ανατρέψει πολλά για να κάνει την νέα του ομάδα, την ομάδα του. Για μένα απομακρύνθηκε από το όνειρο να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Και ο Ρέτζι Μίλλερ τα ίδια υποστήριξε αν διαβάσεις δηλώσεις του. Οψόμεθα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Symfono file, kai ego to idio aisthanomai vasika. Alla afto pou me xtipise meta apo poly skepsi einai to ekseis: Mallon me tin kinisi afti den tha kataliskei sto na einai o kalyteros olos ton epoxon. ALLA me tin kinisi afti, mporei na kataliksei na einai melos tin kalyteris omadas olon ton epoxon!! Endiaferon an to skefteis...O Garnett ekane kati ... Δείτε περισσότεραto idio. Efyge apo tin dikia tou omada na paei stin omada tou Pierce (meta ton Allen). Telika oloi tha ton thymountai san tous Big Three of Boston...kai san Winner (instead of looser).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Yianni Z.

    Προσωπικά Γιάννη δεν το πιστεύω το Μαϊάμι να κατακτήσει 7-8 τίτλους για να ξεπεράσει τους Μπουλς, βέβαια είναι μία άποψη ή πρόβλεψη αυτό. Όσο για τους Σέλτικς, ναι, μαζεύτηκαν 3... Δείτε περισσότερα σταρς, αλλά δεν πήραν παραπάνω από έναν τίτλο. Η περίπτωση είναι διαφορετική καθώς ο Λεμπρόν είναι μεγαλύτερος παίκτης από όλους αυτούς. Και επαναλαμβάνω ότι ήταν θέμα χρόνου να έπαιρνε τίτλους με τους Καβς, άρα η ανοδική πορεία τους δεν δείχνει παίκτη looser. Αυτή η λογική υπολογισμών, παίρνω τίτλο κάθομαι, δεν παιρνω φεύγω δεν μου αρέσει. Χαιρετίσματα στο L.A!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε museum, φαντάζομαι να απόλαυσες χθες τον τελικό του Μουντιάλ. Οι Ισπανοί μετά από αυτή τη νίκη έχουν Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στην ίδια περίοδο, κάτι μοναδικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Andreas

    Φαντάσου Αντρέα να κέρδιζαν και το Ευρωπαϊκό του 2007 και το χρυσό στο Πεκίνο, θα έγραφαν ιστορία! Λίγο απίθανο να νικούσαν τους Αμερικανούς βέβαια. Μπράβο στην ποδοσφαιρική Ισπανία για το παγκόσμιο τίτλο χθες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.Άπειρα έχουν γραφτεί για την απόφαση του...τέως "King".Σαν φίλαθλος των Λέικερς και θερμός υποστηρικτής του Κόμπι χάρηκα με την εξέλιξη αυτή.Μόνος του ο Λεμπρόν έβαλε τέλος στην ερώτηση:"Θα ξεπεράσει ο Λεμπρόν αρχικά τον Κόμπι και έπειτα τον Τζόρνταν;".Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ και ας πάρει όπως λέτε παραπάνω και 7-8 τίτλους.Το Μαϊάμι είναι καθαρά ομάδα του Wade και έτσι θα παραμείνει.Θα μείνει στην ιστορία ως ένας πραγματικά πολύ μεγάλος παίκτης,αλλά θεωρώ δε θα γίνει μύθος.Φίλε museum δε νομίζω ότι το έκανε για τα χρήματα,αλλά για τη σιγουριά ότι δε θα....μείνει στο ράφι χωρίς τίτλο στην καριέρα του.Συμφωνώ είναι ομαδικό άθλημα,συμφωνώ όλοι ζήτησαν καλούς συμπαίκτες,αλλά το να φέρουν στο L.A. τον Γκασόλ(και φέτος τον Άρτεστ) δεν έχει καμιά σχέση με το να έχεις συμπαίκτες τους Wade-Bosh!!Μόνος του δηλώνει πλέον "δεν μπόρεσα μόνος μου" και τελειώνει η σύγκριση με πολλούς μύθους της στρογγυλής πορτοκαλί θεάς.

    Υ.Γ:Στη θέση του θα διάλεγα τους Knicks.Με Amare ήδη εκεί,Felton για πλει μεικερ,2-3 ρολίστες θα είχε καλύτερη ομάδα απότι στο Κλίβελαντ. Όπως λένε και οι Αμερικάνοι όμως, θέλει @@ για να αντέξεις τα φώτα της Νέας Υόρκης.

    Υ.Γ.2:Ούτε στο Σικάγο τόλμησε να πάει και να..."μπει στα παπούτσια του Τζόρνταν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ tonino

    Καλημέρα φίλε! Για την απόφαση του Λεμπρόν, νομίζω ήταν κοινή η αίσθηση, για ένα λάθος. Οι ενδείξεις αυτό λένε πια. Υπάρχουν βέβαια τα περιθώρια όπως ας πούμε να είναι τόσο ανώτερη η απόδοσή του που να πάρει τα κλειδιά του Μαϊάμι αυτός ή ακόμα να είναι το σχέδιο τέτοιο εκεί που αυτός να είναι το πρώτο βιολί σε επίθεση και άμυνα. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά ισχύουν σε σχέση με την πιθανότητα να είναι ο Λεμπρόν πρώτος όλων των εποχών μελλοντικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πίσω από αυτήν την απόφασή του.

    Για κάτι άλλο που άκουσα ότι τώρα θα έχει ένα κίνητρο ο Κόμπι να νικήσει το Μαϊάμι για να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών, να πω ότι είναι πολύ υποθετικό το σενάριο μιας και δεν ξέρουμε τι ενίσχυση θα έχουν οι Λέϊκερς και πώς θα μοιάζει το Μαϊάμι πλήρες. Προσωπικά ο Κόμπι μπορεί να έχει πρωταθλήματα αλλά με τα μέχρι τώρα κατορθώματά του δεν μπορεί να είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο Λεμπρόν είναι ακόμα πιο νέος για να δούμε κι άλλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Museum

    Συγνώμη,απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να πλησιάζει ο Κόμπι τον Τζόρνταν και μπορεί ο Λεμπρόν στο μέλλον.Αυτή του η απόφαση είναι αντίθετη με το προφίλ ΟΛΩΝ των μύθων του ΝΒΑ που έγιναν σύμβολα μιας πόλης(όπως φυσικά ήταν και ο Λεμπρόν).Γενικά υπάρχει μια περίεργη αντιμετώπιση προς τον Κόμπι(δε μιλάω για σένα προσωπικά) και μου κάνει εντύπωση,αφού όλα τα δικαιολογούσα μέχρι πριν 3 χρόνια.Πήγε την ομάδα σε 3 τελικούς και κατέκτησε τους 2.Φέτος έπαιξε τα 3/4 της σεζόν με σπασμένο δάχτυλο(στο χέρι που σουτάρει),με πρόβλημα στο πόδι και στην μέση.Έβαλε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ buzzer beater(όχι ότι σημαίνουν πολλά,δείχνουν όμως το "μέταλλο" που ΑΚΟΜΑ κουβαλάει).Με τον Σακίλ την 3ετια 2000-2002 κατέκτησε 3 συνεχόμενα και ο τότε 22χρονος Κόμπι δεν ήταν κομπάρσος όπως λένε,αλλά έκανε απίστευτες επιδόσεις.Το 4ο ματς με το Πόρτλαντ,με τον Σακίλ έξω με φάουλ,με τον Κόμπι να κάνει το 120-118 είναι περίπτωση κομπάρσου?(Μ.Ο πόντων 22,5-28,5-25,2). Το 2008 στην Ολυμπιάδα,όπου ήταν όλη η αφρόκρεμα του ΝΒΑ,όλοι αυτόν έψαχναν, όταν οι Ισπανοί πλησίασαν. Είναι αυτός που στα τάιμ άουτ καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και πλέον(πιο ώριμος) έχει αναδείξει το ομαδικό πνεύμα.
    Γιατί λοιπόν φοβόμαστε να ξεστομίσουμε ότι σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν νέοι αθλητές που ίσως ξεπερνούν κάποιους μύθους?Δεν αναφέρομαι μόνο στο μπάσκετ.Μεγάλο παράδειγμα Ο Σουμάχερ,που ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να ξεπεράσει τον (ΜΕΓΙΣΤΟ) Άιρτον Σένα?

    Αυτό που απλά θέλω να πω είναι πως τα κατορθώματα του Κόμπι είναι αντίστοιχα ενός μύθου και είναι άκρως εγωιστικό να μην το παραδεχτούμε.Δεν θέτω θέμα σύγκρισης,αλλά θα πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που βλέπουμε τέτοιον παίκτη στη νεότερη ιστορία του ΝΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Κόμπι μπορούμε να το αναλύσουμε αλλά ίσως δεν έχει σχέση με το θόρυβο και το θέμα με την επιλογή του Λεμπρόν που μιλάμε εδώ. Προσωπικά στη μετά Τζόρνταν εποχή είμαι ή μάλλον ήμουν με τον Κόμπι. Με 81 πόντους σε ένα ματς είναι φαινόμενο. Γενικά θέλω να κρίνω με ότι βλέπω πέρα από συναισθηματισμούς. Και να λέω τα λάθη όπως εδώ στο Λεμπρόν. Όταν λοιπόν είδα αυτά που κάνει ο Λεμπρόν στο γήπεδο άλλαξα γνώμη. Με μέσο όρο σχεδόν triple double.Είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης σήμερα και με καλύτερα στατιστικά αν το δούμε κι έτσι. Για τον Τζόρνταν δεν νομίζω να τον ξεπεράσει κανείς γιατί ο ίδιος ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, όσο έπαιζε δεν είχε αντίπαλο εμφανώς και άλλαξε επίπεδο το άθλημα. Στο Κόμπι στοίχισε η υπόθεση του βιασμού και η πτώση που είχε για κάποια χρόνια. Φέτος ήταν μέτριος στους τελικούς και ουσιαστικά το τίτλο τον έδωσαν ο Αρτέστ με τον Γκασόλ. Για τον Σουμάχερ που λες, αυτός είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, είναι ξεκάθαρο. Αλλά Κόμπι όχι Τζόρνταν, με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @museum

    Ο Άρτεστ με τον Γκασόλ έδωσαν τον τίτλο?????Μπασκετικέ ήταν το ΜΟΝΟ που ΔΕΝ περίμενα να ακούσω από σένα.Συγνώμη αλλά τέτοια ρηχή προσέγγιση δεν την περίμενα.Ο Άρτεστ και ο Γκασόλ επειδή έπαιξαν καλά στον 7ο τελικό???Ένα ματς ήταν Μπασκετικέ οι τελικοί???Κάτι στατιστικά των 2 προηγούμενων του τύπου..."2 πόντοι,13 πόντοι,9 πόντοι" είναι αντίστοιχα του Κόμπι???Που και στον 7ο τελικό 1ος σκόρερ ο Κόμπι ήταν και με καμιά 15αρια ριμπάουντ! Ο βιασμός δεν υπήρχε,άλλωστε δικαιώθηκε και μάλιστα η πτώση που αναφέρεσαι ήταν στην ομάδα και όχι σ'αυτόν τον ίδιο,αφού σε στατιστικά ίσως να ήταν η καλύτερή του περίοδος.Τέλος πάντων.Προφανώς τα triple-double του Lebron και τα καρφώματά του,σε αντίθεση με τις ΜΗ-ηγετικές του ικανότητες και την ΜΗ-αξιοποίηση των συμπαικτών του και την..."λιποταξία" του,είναι σημαντικότερα για σένα ώστε να είναι ακόμα υποψήφιος για "διάδοχος".
    Όλοι περιμένουν στην γωνία τον Κόμπι ΚΑΘΕ χρόνο ώστε να τον χαρακτηρίσουν "γέρο" και αυτός απαντάει με τίτους.
    Από την άλλη,η κίνηση του Λεμπρόν χαρακτηρίζεται απλώς...."λάθος".

    Τελικά,σκληρή κριτική γίνεται σ'αυτούς που είναι ΜΕΓΑΛΟΙ και έχεις απαιτήσεις.Θα ήθελα να έβλεπα άρθρα για τον φετινό τίτλο αν τον έπαιρνε ο Λεμπρόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Τονίνο, όλους τους αγώνες δεν τους είδα, να είμαι ξεκάθαρος, μπορεί να μην έχω σφαιρική άποψη. Ο Αρτέστ και ο Γκασόλ ήταν εξαιρετικοί στο έβδομο παιχνίδι, διευκρινίζω και έβαλαν εκεί κρίσιμα καλάθια, πήραν και ριμπάουντ στο τέλος που ήταν όλα στο σημείο μηδέν, από την αρχή. Έκαναν τη διαφορά επομένως. Επίσης και ο Αρτέστ με το νικητήριο σουτ σε ένα βεβιασμένο έρμπολ του Κόμπι που ήταν πολύ άστοχος σε όλη την σειρά φέτος – για αυτήν μιλάω. Γενικά ο Κόμπι ήταν κατώτερος του αναμενομένου στους τελικούς, για τις απαιτήσεις που είχα από αυτόν. Απέχει από εκείνον που έβαλε 81 πόντους. Ακόμα και καλάθια πίσω από το ταμπλό που βάζει, την άλλη μέρα το κάνει ο Λεμπρόν.

    Όπως και να έχει, Τζόρνταν αν δεν γίνει κάτι συγκλονιστικό, δεν μπορεί να γίνει όταν τελειώσει την καριέρα του, αυτή είναι η γνώμη μου. Θα δείξει το μέλλον ποιον θα δικαιώσει. Και δεν θα έχω πρόβλημα να το παραδεχθώ αν αλλάξει κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να το θέσω σωστά και να μην σε στενοχωρήσω, απλά δεν μου άρεσε αυτός ο Κόμπι που είδα στους τελικούς (σαν κυρίαρχος παίκτης που δεν ήταν) και το στυλ του τελευταία, δεν κάνει την διαφορά όπως παλιά. Είναι αισθητική μου αυτό, τι να κάνουμε. Στο στυλ του ντελικάτου σουτέρ μου αρέσει καλύτερα ο Καρμέλο.

    Νά'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @museum

    Φυσικά και είναι απόψεις σου και είναι και σεβαστές.Παρόλα αυτά καλύτερα να δεις όλα τα πλέιοφ και θα αλλάξεις άποψη.Ο Κόμπι δε θύμισε τον παλιό του εαυτό όταν στο 4ο παιχνίδι(μέσα στους Σανς) στην 3η περίοδο έβαλε 17 συνεχόμενους ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ πόντους,χωρίς να σκοράρει ΚΑΝΕΝΑΣ από τους συμπαίκτες του??Έβαλε 38 νομίζω αλλά οι Λέικερς έχασαν αφού οι...MVP που λες ήταν σε άλλο γήπεδο.Ενδεικτικό είναι ότι ο Γκασόλ δεν τελείωσε το ματς στην 5αδα,αφού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ο Τζάκσον εμπιστεύτηκε Μπάινουμ και Όντομ!Φαντάσου! Να θυμίσω την σειρά με τους Τζαζ??Όλοι οι προπονητές παραμιλούσαν και έλεγαν πως αυτός ο παίκτης απλά δε μαρκάρεται!Ο κόουτς των Σανς στο 6ο ματς απλά γελούσε ο άνθρωπος!Μήπως τον 3ο τελικό(που τελικά αυτός έδωσε πίσω το πλεονέκτημα και άρα τον τίτλο) στη Βοστόνη που πάλευε ΜΟΝΟΣ του και 4η περίοδο ευτυχώς ήταν εκεί ο ΜΕΓΑΣ Φίσερ??

    Υ.Γ.: Όταν έβαζε 81 πόντους,όταν έπαιρνε τα ματς πάνω του ΟΛΟΙ λέγανε ότι αυτό δεν είναι μπάσκετ,ότι ο καθένας μπορεί να βάλει 80 πόντους αν κάνει 100 σουτ κλπ κλπ!Τώρα λοιπόν ο Κόμπι που δίνει και 6 ασίστ,παίζει ομαδικά,παίρνει το 100% από τους συμπαίκτες του είναι πλέον..."ΑΛΛΟΣ ΚΟΜΠΙ?"
    Υ.Γ.1:Αφού ο Λεμπρόν κάνει την άλλη μέρα ότι κάνει ο Κόμπι γιατί δεν φτάνει ούτε τελικό?
    Υ.Γ.2:Ο Τζόρνταν άλλαξε την ιστορία του μπάσκετ και αυτά γίνονται μια φορά στα 30 χρόνια.Δε γίνεται το ίδιο το μπάσκετ να αλλάζει συχνότερα!!Προφανώς κάτι θα αλλάξει πάλι σε καμιά 10αρια.Θέμα τάιμινγ είναι και όχι ποιότητας.Όποιος τότε είναι 25αρης ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ και φαινόμενο για την εποχή του θα είναι και ο νέος Τζόρνταν. Ο Κόμπι έτυχε να βγει πολύ νωρίτερα απότι περίμενε και μπορούσε να "αντέξει" ο μπασκετικός κόσμος.Δεν είχε-έχει ακόμη την ανάγκη να βρει τον νέο Τζόρτναν και έτσι αντιδρά στις συγκρίσεις.
    Υ.Γ.3:Οι 81 πόντοι ήταν ότι καινούργιο μπορούσε να κάνει μόλις μερικά χρόνια μετά τις καινοτομίες του Τζόρτναν.
    Υ.Γ.4:Συγνώμη για τον χώρο-χρόνο και ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: