Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Προσδοκίες των τελικών

_
Στα πλαίσια των φετινών τελικών της Α1 του ΕΣΑΚΕ, Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, περιμένουμε τα παρακάτω:

1. Αμφίρροπες αναμετρήσεις με αγωνιστικό ενδιαφέρον και όχι παράσταση για ένα ρόλο. Και την σειρά των αγώνων να συνεχίζεται μέχρι τα πέντε παιχνίδια, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

2. Ποιοτικά παιχνίδια με μπασκετικό ενδιαφέρον και μεγάλα σκορ. Ο ανταγωνισμός να βρίσκεται μέχρι τέλους και το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και σε up tempo.


3. Ανάδειξη κυρίως των πρωταγωνιστών-ηγετών στην σειρά και όχι πρώτα των αμυντικών-εξολοθρευτών. Πολύ θα θέλαμε σκόρερς ηγέτες με τριαντάρες ή και παραπάνω να τους απολαύσουμε.

4. Πολύ καλές τηλεθεάσεις των αγώνων για το όφελος του παιχνιδιού και την αύξηση της δημοφιλίας του. Παίζει ρόλο βέβαια και η προβολή από το κανάλι αλλά είναι ευκαιρία τώρα, δεν μας στριμώξανε και σε κάτι Δευτέρες βλέπετε.

5. Πολλούς φιλάθλους με μπασκετικές φανέλες στις κερκίδες και πολύ λίγες ποδοσφαιρικές. Επιτέλους, οι άσχετοι με το παιχνίδι ας καθίσουν στα σπίτια τους.


6. Παιχνίδια ένας εναντίον ενός που τόσο μας έχουν λείψει. Τα κλειδιά στους πρωταγωνιστές του παρκέ να πάρουν πρωτοβουλίες, πέρα από τα μπλοκάκια του προπονητή.

7. Ένα triple double figure από έναν ηγέτη. Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο πιθανός να το καταφέρει. Το πλησίασε άλλωστε και πρόσφατα, γιατί όχι και τώρα. Και βέβαια οποιοσδήποτε άλλος παίκτης μπορεί.

8. Λιγότερη φλυαρία από τους καλεσμένους αναλυτές του αγώνα. Το σχόλιο είναι συνοδευτικό στην τηλεόραση. Άλλο η τηλεόραση, άλλο το ραδιόφωνο και άλλο η εκπομπή ανάλυσης. Ειδικά όταν η φωνή δεν είναι και η πιο κατάλληλη.


9. Να υπάρξει προειδοποίηση στο παιχνίδι σε κάθε βωμολοχία. Αρκετή ηχορύπανση ανεχθήκαμε, καιρός είναι να θυμηθούμε την όποια καλή καταγωγή μας.

10. Επιτέλους ας μην έχουμε άλλες διακοπές κι ανωμαλίες. Ένας θα χάσει στα σίγουρα και μας έχει κουράσει αυτό το πράγμα. Ξυπνήστε πρωταγωνιστές και φορείς αν θέλουμε να μαζευτούμε ξανά.

Καλούς τελικούς και καλό θέαμα!
_

8 σχόλια:

  1. Οι φετινοί τελικοί είναι ανάμεσα σε δύο απογοητευμένες ομάδες. Ο ΠΑΟ γιατί δεν πήρε τίποτα και ο Ολυμπιακός γιατί δεν περίμενε να βρεθεί με μειονέκτημα φέτος. Μακάρι να γίνουν όπως τα λες και να δούμε ποιότητα και θέαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι πολύ αισιόδοξος φίλε museum αλλά δεν βλέπω κάτι διαφορετικό φέτος στο εξωαγωνιστικό. Φανατισμός, πολεμική ατμόσφαιρα, που θα μεγαλώνουν όσο η μία ομάδα είναι κοντά στην άλλη στους αγώνες. Αγωνιστικά μπορεί και να δούμε κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Gervin

    Τελικά από ότι φαίνεται ο Ολυμπιακός είναι η απογοητευμένη ομάδα. Να δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ γιατί αν δεν κερδίσει η έδρα πάμε ολοταχώς για 3-0. Πιστεύω να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η σειρά, και αν μην πάει σε τρία μόνο παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Andreas

    Να δούμε Αντρέα γιατί προς το παρόν έχουμε ησυχία εκτός αγωνιστικού χώρου που βέβαια οφείλεται και στη διαφορά του σκορ. Να δούμε στα δύσκολα πως θα τα πάμε. Ειδικά οι παίκτες και οι προπονητές μπορούν να επηρεάσουν θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.

    Είμαστε μια κλωστή από το να γίνουν 5 ματς ή 3.Αν ο ΠΑΟ σπάσει την έδρα λογικά πάμε για 3-0.Αλλιώς θεωρώ πως όλα θα κριθούν σε 5 ματς.Θέαμα μονόπλευρο είχαμε,αφού ο ΠΑΟ έβγαλε κάποιες πολύ όμορφες φάσεις,σχεδόν όλα ομαλά κυλούν μέχρι τώρα εξωαγωνιστικά,αλλά φίλε museum triple double δε θα δούμε ούτε 30αρα.Με σκορ 73-54 δύσκολο(τουλάχιστον όσον αφορά την 3οαρα).Από εκεί και πέρα κάποιοι είπαν μετράει η καρδιά που έδειξε ο ΠΑΟ και ΔΕΝ έδειξε ο ΟΣΦΠ.,αλλά θα διαφωνήσω λιγάκι.Ναι,σε έναν τελικό(μονό παιχνίδι) ίσως να μετράει σε μεγάλο ποσοστό η καρδιά,όμως σε μια σειρά τελικών νομίζω κερδίζει ο καλύτερος.

    Υ.Γ.:Ευτυχώς στο ΝΒΑ τα πράγματα..."αγρίεψαν" και εκεί βλέπουμε και 30αρες και...40αρες.Παρόλες τις δυσκολίες απέναντι στη ζώνη των Suns,οι "Λιμνάνθρωποι" είναι και φέτος το φαβορί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ tonino

    Φίλε Τονίνο, καλά μου τα γράφεις. Είναι σωστό αυτό που λες ότι σε μία σειρά τελικών κερδίζει κατά κανόνα ο καλύτερος. Βέβαια να προσθέσω ότι μπορεί να υπάρξουν κομβικά σημεία που γυρίζουν τα πάνω κάτω (π.χ. βλέπε πέρσι στον τελικό Λέϊκερς – Ορλάντο με το τρίποντο του Φίσερ, πόσο διαφορετικά θα ήταν αν δεν είχε μπει;). Για το καλό του μπάσκετ και το ενδιαφέρον των περισσότερων, νίκησε ο Ολυμπιακός κι έτσι θα δούμε κι άλλους τελικούς.

    Όσο για το ΝΒΑ, η κλασσική μονομαχία Λέϊκερς – Σέλτικς θα είναι πιο αμφίρροπη από πρόπερσι. Ελπίζω να δούμε μεγάλους τελικούς που θα ανεβάσουν κι άλλο το ομορφότερο παιχνίδι, σε καιρούς δύσκολους γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ museum

    Όντως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα όσον αφορά στον αριθμό των αγώνων που θα κρινόταν ο τίτλος,αλλά στο τέλος οι Λέϊκερς θα κέρδιζαν.Θέλω να πω πως ναι υπάρχουν κομβικά σημεία,αλλά δεν είναι εύκολο το αουτσάϊντερ(όσο μικρή διαφορά και να έχει από το φαβορί) να πάρει 3 (ή 4 στο ΝΒΑ) νικηφόρα παιχνίδια από καρδιά,από...τύχη ενός σουτ κλπ.
    Ναι,ευτυχώς ο ΟΣΦΠ έδειξε πως είναι ζωντανός και θα δούμε και άλλα ματς.

    Όσο για το ΝΒΑ, είδα όλα τα παιχνίδια από ημιτελικούς περιφερειών και έπειτα και χαίρομαι πραγματικά τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ επιδόσεις(ατομικές) παικτών.Kobe,Rondo,Stoudamire,Howard και πολλοί άλλοι μας έχουν χαρίσει όμορφες στιγμές.Η τρομερή εμφάνιση του Rondo στο 4ο ματς με τους Καβαλίερς με triple-double 29 πόντους,13 ασίστ και 18 ριμπάουντ ή τα μεγάλα σουτ του Kobe μέσα στους Σανς στο 6ο παιχνίδι(και γενικά οι μέσοι όροι του) είναι η κορύφωση του αθλήματος. Τρομερή εντύπωση μου έκανε ο...οδοστρωτήρας Amare που ειδικά στο 3ο παιχνίδι με το L.A. έπαιρνε την μπάλα και έβαζε και τον Γκασόλ στο καλάθι(42 πόντοι).Ανυπομονούμε για τους τελικούς με την ελπίδα οι παίκτες ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να μας χαρίσουν τέτοιες στιγμές αφού είναι δεδομένο πως ταλέντο άφθονο υπάρχει.

    Ευχαριστώ για τον χώρο και χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω πως θα είχε καταλήξει η περσινή σειρά αν δεν το έβαζε το τρίποντο ο Φίσερ. Υποθέσεις. Έχουμε όμως δει περιπτώσεις που κέρδισαν χειρότερες ομάδες στις σειρές τους. Βλέπε εδώ, ο Άρης το 91 με τη μεγάλη ανατροπή των τελευταίων λεπτών με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα δύο φορές ή ο Ολυμπιακός το 93. Είναι ακόμα και οι Μπουλς το 93 με τους Σανς που ήταν καλύτεροι ή οι Πίστονς το 88 που έφτασαν μία ανάσα από τον τίτλο και το 2-4 πριν χάσουν τελικά 4-3. Και άλλες περιπτώσεις. Απλά στην σειρά δεν είναι τόσο εύκολο όσο σε έναν απλό αγώνα.

    Για τo ΝΒΑ τι να πούμε; Φαίνεται από τα γεμάτα γήπεδα και τις μεγάλες τηλεθεάσεις, όλοι οι αγώνες sold out και με πολύ καλό έως εξαιρετικό θέαμα. Χρειάζεται επειγόντως ένα μάθημα μάρκετινγκ στην Ευρώπη από το ΝΒΑ. Χθες στο ΣΕΦ το ένα καλάθι δεν φαινόταν μιας και είχε άσπρο φόντο διαφημίσεις! Απλές κινήσεις θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: