.
Μία - μία οι λίγκες της Ευρώπης μας αφήνουν. Η Μπαρτσελόνα στέφτηκε δίκαια πρωταθλήτρια Ισπανίας, άσχετα αν εγώ υποστήριζα την Ταού σαν φίλαθλος. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι μπασκετικές ομάδες που ονομάζονται Football Club (F.C.) και που έχουν σαν έμβλημα μία ποδοσφαιρική μπάλα, μεταξύ άλλων. Θα μου πείτε, η Ρεάλ που υποστηρίζω, δεν είναι έτσι; Όχι, ίσως ελάχιστα, μάλλον επειδή η Ρεάλ έχει μία πιο σφαιρική αθλητική παρουσία και το μπάσκετ της είναι πιο πάνω σε σχέση με τους Καταλανούς στον όλο σύλλογο. Προσωπικές προτιμήσεις είναι όλα αυτά και απλώς τα αναφέρω.
Σημείο καμπής στον τελικό της ACB ήταν το σουτ του Μπαζίλε στη λήξη του πρώτου τελικού. Η ψυχολογία της Ταού δεν μπορούσε να γυρίσει πάλι για να ανατρέψει το πλεονέκτημα της έδρας που με τόσο κόπο απέκτησε σε επτά-οκτώ μήνες. Αδικεί τους Βάσκους η εικόνα τους και κυρίως το ότι έχασαν περίπου με κατεβασμένα τα χέρια τα δύο τελευταία παιχνίδια.
Η ACB είναι φοβερή λίγκα. Έτυχε πριν δύο μήνες να παρακολουθήσω από κοντά το Εστουντιάντες – Ρεάλ στο Communidad de Madrid. Έντεκα χιλιάδες φανατικοί με το μπάσκετ φίλοι χοροπηδούσαν στις ξύλινες εξέδρες, οι πιο πολλοί με φανέλες του Azofra του Joe Pinone! Τι γίγαντες! Και οι φίλοι της Ρεάλ ήταν εκεί, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Ρέγιες και άλλα, όλοι ντυμένοι με ομοιόμορφες μοβ μπασκετικές εμφανίσεις. Το παιχνίδι δεν ήταν και από τα καλύτερα, είχε όμως ρυθμό, ένταση και αρκετή ταχύτητα, ενδεικτικό της ποιότητας του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς το σχόλιο της μετάδοσης της κρατικής στον χθεσινό τελικό ήταν πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Κυρίως μας εξόργισε το ότι ήταν επικριτικοί απέναντι στους Βάσκους, μέχρι το σημείο να τους κοροϊδεύουν. Ήταν απαράδεκτο. Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί, έλεγαν ή στο δεύτερο παιχνίδι, ότι η Μπαρτσελόνα είναι πολύ πιο κοντά στο 2-0. Κορόιδευαν τον back up πλέη μέικερ της Ταού και υποτιμούσαν παίκτες της και την ομάδα. Και να σκεφτείς, εντάξει, φυσιολογικό είναι, δεν ξέρουν από μπάσκετ και όλοι το γνωρίζουν. Που πας όμως να κρίνεις τον Ιβάνοβιτς και την ομαδάρα; Σαν τον άλλον πριν δύο χρόνια που κορόιδευε την Σερβία στην Γρανάδα στον μεταξύ μας αγώνα. Ποιον πας να κοροϊδέψεις βρε νάνε; Ανύπαρκτε, ασχετότερε των ασχετοτέρων του μπάσκετ.
Τη λύση τη βρήκαμε: Ασύρματο ίντερνετ παράλληλα, λίγη μουσική στο background και ενίοτε λίγο chat με φίλους, όταν η κατάσταση δυσκόλευε. Πότε θα έρθουν οι επιλεκτικές υπηρεσίες να διαλέγεις το σχόλιο που θέλεις ή τον ήχο που επιθυμείς; Να μην λούζεσαι άτομα που δεν ξέρουν το άλφα και το βήτα; Και το χειρότερο, που δεν το γνωρίζουν κιόλας.
.
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
file basketike h tau htan polu ligh gia na xtuphsei auth thn barca. anuparkth stous pshlous kai me ais8hth leipsandria stous kontous. o prigioni pantws adikei ton eauto tou pou paramenei sthn xwra twn baskwn. sunopsizontas loipon, pisteuw oti dikaia katekthse ton titlo h katalanikh omada. vamos barca!
ΑπάντησηΔιαγραφήps:oi sxoliastes tosa xeroun tosa lene. mhn tous kakizeis.
@ Ανώνυμος
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε φίλε, εκ του αποτελέσματος κάνουμε καλές κριτικές. Αν δεν είχε μπει το σουτ του Μπαζίλε στο πρώτο ματς, θα πηγαίναμε για πέμπτο παιχνίδι στην καυτή Βασκόνια για να μην σου πω πως θα είχαν καθαρίσει οι Βάσκοι. Από την Τού πέρασαν πολλοί μεγάλοι παίκτες όπως ο Σκόλα, ο Μασιγιάουσκας, ο Τομάσεβιτς, δεν ήταν μόνο ο Πριτζιόνι. Κι ακόμη πήραν πολλά από τη ομάδα και βελτιώθηκαν, δεν έδωσαν μόνο.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!
Symfono oti oi metadoseis sto basket einai katoteres tou anamenomenou.....
ΑπάντησηΔιαγραφή(valto agori mou !!!!)
@ Ανώνυμος - 2
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βάλτο αγόρι μου ήταν μία πολύ επιτυχημένη έκφραση που κράτησε στο χρόνο! Υπάρχουν και πολύ καλοί εκφωνητές αλλά διασπαρμένοι σε διάφορα κανάλια και μέσα.