Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Γκάλης ή Διαμαντίδης;

_
Το ερώτημα τέθηκε μέσα στην εβδομάδα μετά την κατάκτηση του έκτου κυπέλλου Πρωταθλητριών από τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη. Κανείς δεν γέλασε, μία παρόμοια ερώτηση σε άλλες περιπτώσεις θα θεωρούνταν υπερβολική. Ούτε με τον Παπαλουκά δεν τολμήθηκε τέτοια σύγκριση, ούτε και, σαν συνολική προσφορά, με τον Γιαννάκη μετά τους προπονητικούς του θριάμβους το 2005 και το 2006 με την Εθνική.

ΕΡΩΤΗΜΑ και ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Και μόνο ότι διατυπώθηκε και στάθηκε αξιοπρεπώς το ερώτημα, δείχνει ότι ο Διαμαντίδης είναι μεγάλος. Ο μεγαλύτερος σύγχρονος και ασφαλώς μέσα στους δύο μεγαλύτερους όλων των εποχών μαζί με το Γκάλη. Κάποιοι ελάχιστοι, όμως πολύ έγκυροι δημοσιογράφοι, προχώρησαν στο ότι ο Διαμαντίδης έχει πια ξεπεράσει τον Γκάλη και παρέθεσαν τα επιχειρήματά τους. Μια άλλη μερίδα του τύπου βέβαια έδωσε άλλες απαντήσεις όπως: είναι άλλες οι εποχές, έτερον εκάτερον και άλλες πιο διπλωματικές θέσεις. Επίσης αυτοί που ψήφισαν Διαμαντίδη έλεγαν πως έχει κατακτήσει πολλαπλάσιους τίτλους από τον Νικ και έμειναν μόνο σε δύο σημεία του Γκάλη: καλύτερος σκόρερ και μεγαλύτερη επιρροή στο παιχνίδι. Και μας τα πέρασαν σαν να ήταν κάτι απλό ή όχι πολύ σημαντικό. Είναι σύνηθες πάντως πολλοί να απαντούν όψιμα, όταν περάσει ένα πρόσφατο γεγονός που ισχυροποιεί την θέση κάποιου, να τον κατατάσσουν σαν τον κορυφαίο όλων των εποχών.


ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γκάλης δεν ήταν μόνο μεγάλος σκόρερ αν και βέβαια ήταν ο κορυφαίος σκόρερ (άρα και επιθετικός παίκτης, αν συνυπολογίσουμε τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας του) στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και μέσα στους 5-10 στον κόσμο από τότε που ανακάλυψε το μπάσκετ ο δρ. Νέισμιθ το 1891. Σε σχεδόν όλες τις διοργανώσεις που έπαιξε έβγαινε πρώτος σκόρερ, τίτλος που για τα δεδομένα της εποχής ήταν πολύ κοντά στον σημερνό MVP. Επίσης ήταν καταπληκτικός πασέρ, σίγουρα ανώτερος του Διαμαντίδη, αν θέλετε μπορούμε να ανατρέξουμε στο αρχείο των αγώνων. Στα κλεψίματα ήταν ικανοποιητικός και στην άμυνα ο αντίπαλός του έβαζε πολύ λιγότερους πόντους από εκείνο και την περιφέρεια του Άρη ή της Εθνικής. Μην ξεχάσουμε τα ποσοστά ευστοχίας του που ήταν υψηλότατα και η κατάχρηση των προσπαθειών του στην επίθεση ήταν σχεδόν μηδενική. Επίσης, όταν πολύ σπάνια δεν αγωνιζόταν ο Γκάλης, ο Άρης ήταν μία μέτρια ομάδα.

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ

Για το Διαμαντίδη, δεν θα δώσουμε και πολλά χαρακτηριστικά από το παίξιμό του, επειδή πρώτιστα είναι σύγχρονος και όλοι ξέρουμε για αυτόν. Μόνο θα υπενθυμίσουμε ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ τα τελευταία 15 χρόνια – ίσως και όλων των εποχών. Και ο παίκτης των 3 κυπέλλων πρωταθλητριών σε 7 συμμετοχές του (ποσοστό κοντά στο 50%), των μεγάλων σουτ και των κυπέλλων της Εθνικής. Όλα του τα κατορθώματα τα έχει πετύχει σε μία εποχή που ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν μέγιστος – επομένως δεν του δόθηκε η δυνατότητα να είναι ο ένας και μοναδικός σταρ, κάτι που άλλαξε αρκετά φέτος. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι είχε και τεράστιους συμπαίκτες.

ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Για τους συμπαίκτες, μιας και το αναφέραμε, η διαφορά των εκείνων του Γκάλη από του Διαμαντίδη είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκτός από τον τεράστιο Γιαννάκη, ποιους άλλους είχε δίπλα του; Τον Σούμποτιτς, δηλαδή τον Τέπιτς ή το πολύ Μπεϊτσίροβιτς του σήμερα; Τον Ουίλτζερ που δεν θα υπήρχε πουθενά στο σήμερα ή τον Λυπηρίδη με τον Φιλίππου; Ακόμα και ο Βράνκοβιτς θα ήταν ένας βελτιωμένος Γιεφτόκας στις μέρες μας. Ας μη θυμηθούμε Ρωμανίδη, Δοξάκη ή Μάνθο Κατσούλη στα 34 του, δεν το αφήνουμε καλύτερα παιδιά; Από την άλλη έχουμε: Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Σπανούλη, Νίκολας, Φώτση, Τομάσεβιτς, Πέκοβιτς, Λάζαρο .. Χαοτική η διαφορά με τους αντίστοιχους του Άρη, δεν νομίζετε; Και στον πάγκο; Να συγκρίνουμε Ομπράντοβιτς με ποιόν; Εδώ ας σημειώσουμε πως αν ο Άρης είχε άλλον κόουτς που θα διαχειριζόταν καλύτερα τις καταστάσεις στα Final 4 και την Ευρώπη το 1988-91, θα είχε σίγουρα 1- 2 κύπελλα πρωταθλητριών στο τσεπάκι του. Ο Γκάλης δεν είχε τίτλους αλλά έφτασε πολύ κοντά στην πηγή. Ας όψεται ακόμα πως όταν πήρε τον πρώτο του τίτλο στην Γιαννάκη εποχή, ήταν ήδη 28 χρονών, μην το ξεχνάμε.


ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

Οι αντίπαλοι του Άρη στο κύπελλα πρωταθλητριών ήταν η Τρέισερ του Μακαντού, του Μενεγκίν και του Ντ’Αντόνι, η Γιουγκοπλάστικα, των Κούκοτς και Ράτζα, η Μπαρτσελόνα των Έπι, Σολοθάμπαλ, Νόρις, η Μακάμπι των Μαγκί, Μπέρκοβιτς και Τζάμσι .. Εντάξει δεν είχαμε διπλές ή τριπλές εκπροσωπήσεις από κορυφαίες χώρες αλλά σήμερα οι παίκτες σαν κι αυτούς θα έπαιζαν στο ΝΒΑ και όχι στην σημερινή Ευρωλίγκα. Δεν είναι τόσο η ποσότητα των ομάδων εκείνα τα χρόνια όσο ο τοίχος της Τρέισερ και εκείνος της Γιουγκοπλάστικα που έπεφτες πάνω τους. Αντίπαλοι του ΠΑΟ σήμερα; Η μεγάλη Μπαρτσελόνα χωρίς τα Καταλανικά αστέρια της που πήγαν στο ΝΒΑ και ίσως να την βοηθούσαν. Η Μακάμπι ακόμα είναι αποδυναμωμένη και γενικότερα τα μεγάλα Ευρωπαϊκά αστέρια παίζουν πια στην Αμερική. Το παρελθόν της συλλογικής Ευρώπης ήταν αρκετά ανώτερο.


ΘΕΑΜΑ και ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ

Ο Γκάλης πρόσφερε θέαμα, ναι. Και τί έγινε; θα μου πείτε κάποιοι, οι τίτλοι μετράνε. Αστεία πράγματα, αν φανταστούμε πως ο Άρης είχε σαρώσει τους τίτλους και έμεινε 2 χρόνια αήττητος ενώ και στην Ευρώπη έκανε το μέγιστο δυνατό για 5-6 περιόδους τουλάχιστον με τον Γκάλη στην σύνθεσή του. Ένα επιπλέον σημαντικό ήταν ο μοναδικός συνδυασμός ουσίας και αποτελέσματος που έκανε τον κόσμο να διψάει να τον βλέπει σε όποιο γήπεδο και αν αγωνιζόταν εκείνη την εποχή. Ο κόσμος λάτρεψε το Γκάλη παραπάνω από ότι αγαπάει και εκτιμά τον Διαμαντίδη. Ο σύγχρονος ηγέτης του ΠΑΟ είναι βέβαια εκπληκτικός και τα δίνει όλα σε κλεψίματα, τάπες, πάσες, κρίσιμα σουτ μα ο Γκάλης ήταν απλά ο δεξιοτέχνης του μπάσκετ, εκείνος που σε μάγευε με την πλαστικότητα και την ομορφιά του παιξίματός του. Έκανε το άθλημα διαφορετικό σε μεγέθη επιρροής του, στο βεληνεκές του, έσπασε τα στενά όρια του κλειστού χώρου του και ξεπέρασε ακόμα και το ποδόσφαιρο σε δημοφιλία. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και αν αυτό τελικά είναι το κριτήριο αξιολόγησης, ο Νίκος Γκάλης είναι ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης όλων των εποχών.
_

28 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω για την εμπάθεια του Συρίγου για τον Γκάλη και δεν μπορώ να φανταστώ και τον λόγο. Πάντως και ο Γιαννάκης που θεωρείς ότι του έχει αδυναμία δεν έχει ακούσει λίγα.
    Τον Γκάλη για να πω την αλήθεια δεν τον έχω δει στα καλά του και ελάχιστα στα κάτω του.Το ότι είναι καλύτερος πασέρ απο τον Διαμαντίδη δεν το πετάμε έτσι, λέγοντας μπορούμε να ανατρέξουμε στο αρχείο των αγώνων. Παραθέτεις νούμερα και το τεκμηριώνεις. Επίσης το ότι ο αντίπαλός του στην άμυνα έβαζε λιγότερους πόντους απο τον ίδιο δε λέει τίποτα....απο τη στιγμή που έβαζε 30-40 πόντους αφού αυτό ήταν το προτέρημά του λογικό είναι ο άλλος να βάζει λιγότερους πόντους.
    Με την αναφορά σου στους συμπαίκτες υποννοείς ότι οι τίτλοι του Διαμαντίδη οφείλονται και στους συμπαίκτες του? Παλίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλίνα ο Γκάλης στις 3-4 τελευταίες του χρονιές σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν ο καλύτερος πασέρ, όταν πια δεν μπορούσε να πηδάει και να τρέχει τόσο. Και οι πάσες του ήταν από ατομικές πρωτοβουλίες, όχι μέσα από το σύστημα. Τις δημιουργούσε μόνος του. Κοίταξε κι εδώ για νούμερα: http://loveforbasket41.blogspot.com/2008_06_09_archive.html
    Οι ομάδες του Νίκου ποτέ δεν έχαναν από παίκτη που μάρκαρε αυτός. Γενικά να ξέρεις πως σπανιότατα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο (βλέπε πρόσφατα Διαμαντίδη με Ναβάρο που τον μάρκαρε ο Καλάθης). Ο Διαμαντίδης πρέπει να βάλει παραπάνω τον εγωισμό του, έχει χρόνια ακόμα, μπορεί να γίνει ακόμα πιο μεγάλος παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και εξεπλάγην που έθεσες στα σοβαρά τη σύγκριση με τα επιχειρήματα και το συμπέρασμα σου νομίζω με καλύπτεις. Αν και ο Διαμαντίδης είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης και από τους καλύτερους στην Ευρώπη τον Γκάλη δεν τον έχει (και δεν θα τον) φτάσει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Zoys

    Ποτέ μην πεις ποτέ αγαπητέ! Αν ο Διαμαντίδης αρχίσει και σκοράρει τριαντάρες, πάρει το χρυσό από τους Αμερικανούς του χρόνου στο Λονδίνο ή φτάσει τα 8 Κύπελλα Πρωταθλητριών της Ρεάλ, θα μπορούσαμε να πούμε κάτι τέτοιο. Αυτά όμως δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη και για αυτό στο υπόλοιπο της καριέρας του Διαμαντίδη δεν νομίζω κι εγώ να απειληθεί ο Γκάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστευω οτι ο Διαμαντιδης υπερτερει στους περισσοτερους τομεις...ΠΑΣΑ-ΤΡΙΠΟΝΤΟ-ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ-ΚΛΕΨΙΜΟ-ΚΟΨΙΜΟ-ΑΜΥΝΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ-ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ..
    ΑΚΟΜΗ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΣΕ ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΥΝΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ WEAK SIDE ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΥΝΕΣ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ-ZΩΝΗΣ , ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΒΟΧ +1 , ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΑΜΥΝΕΣ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ξεκαθαρίσω ότι ό,τι λέω δεν είναι για να πάρω θέση ή να μειώσω την αξία κανενός.
    Σχετικά είναι τα νούμερα....πάνω-κάτω ίδιους μ.ο έχουν στις ασίστ με το συν για τον Διαμαντίδη ότι πάντα είχε όπως τόνισες και εσύ πολύ ανώτερους συμπαίκτες....και αυτό ακριβώς είναι ένα επιπλέον συν αφού ο Διαμαντίδης ξεχώρισε ανάμεσα σε πάρα πολύ καλούς συναθλητές του ενώ αντίθετα ο Γκάλης ήταν κατά κάποιο τρόπο ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς.....Όσο για τον εγωισμό συμφωνώ ότι πρέπει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά απο την άλλη αν ήμουν προπονητής δε θα ήθελα να έχω ένα παίχτη που θα απαιτούσε τον χρόνο που θα παίζει κι αν θα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα....
    Παλίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ a.libe

    Αν και τα είπαμε στο κοινωνικό δίκτυο, θα γράψω κι εδώ για να μας διαβάσουν οι αναγνώστες. Σέβομαι τον Διαμαντίδη αλλά καλύτερος σε όλα αυτά από τον Γκάλη εκτός από την πάσα και ίσως τα τρίποντο έτσι όπως το θέτεις είναι και ο Μπουρούσης, Ο Γκάλης είτε έπαζε με τον Καλπάκη αντίπαλο ή με τον Ντακουρί ή με τον Μαρτσουλιόνις είχε 30-35 πόντους το λιγότερο και πάντα! Με το σημερινό γρήγορο μπάσκετ των 24” και το πιο ανοιχτό γήπεδο ο Γκάλης θα είχε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις. Βέβαια σήμερα δύσκολο να έπαιζε στην Ευρώπη που θα ήταν πολύ λίγη για αυτόν, αλλά στο ΝΒΑ με συμβόλαιο 15 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμος – Παλίνα

    Παλίνα, στις ασίστ του Γκάλη τότε μετρούσαν μόνο οι πάσες σε ελεύθερο συμπαίκτη κάτω από το καλάθι, σήμερα μετρούν και οι έξτρα πάσες σε εύστοχο τρίποντο. Επίσης τις πιο πολλές πάσες ο Γκάλης τις έφτιαχνε με δικές του φάσεις και όχι από το σύστημα. Ο Γκάλης ήταν ο κορυφαίος σε όποια ομάδα έπαιζε και με όποιους συμπαίκτες, κι αν είχε. Αν είχε καλύτερους συμπαίκτες τότε εκτός από κορυφαίος και ακόμα καλύτερος, οι ομάδες του θα έπαιρναν και Ευρωπαϊκούς τίτλους. Οι καλοί επιζητούν τον ανταγωνισμό δεν φοβούνται ούτε είναι ευκαιριακά καλοί.

    Ο Διαμαντίδης όταν τελειώσει την καριέρα του θα έχει πάντα ένα ερωτηματικό. Δεν πήγε στο ΝΒΑ να δοκιμάσει και να δει πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει. Υποτιμά τον εαυτό του να λέει ότι δεν μπορεί. Εκεί θα γινόταν αληθινός ολοκληρωμένος παίκτης ηγέτης και όχι μόνο μαγικό εργαλείο του προπονητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μιλωντας για διαμαντιδη,πως κρινεις την αποφαση του να απεχει απο την εθνικη στην καλυτερη μπασκετικη κατασταση του(και μολις στα 31 του)?ο joakim noah που θα παιξει με τη γαλλια η ο parker δεν κουραζονται?και μιλαμε και για ανθρωπους που στα 35 του συνταξιοδοτουνται και μπορουν μετα να ξεκουραστουν οσο θελουν..τα ιδια πανε και για τον παπαλουκα σε μικροτερο βαθμο(ως πιο μεγαλο).και τελος καθαρα μπασκετικα, χωρις τους big three(σπανουλη παπαλουκα διαμαντιδη)θεωρεις οτι με ζηση καλαθη βασιλειαδη και (ενδεχομενως)σλουκα παπα η μαντζαρη στα γκαρντ, υπαρχουν περιθωρια διακρισης?και για να μην ειμαι και τελειως off topic,θα προτιμησω τον γκαλη στο νουμερο ενα και τον διαμαντιδη σαν δευτερο καλυτερο ελληνα παικτη ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Δημήτρης

    Προφανώς και δεν μου αρέσει η απόφαση Διαμαντίδη, θα μπορούσε να παίξει στην Ολυμπιάδα και σε 1-2 ακόμα τουρνουά αλλά αυτός το ξέκοψε τελείως. Διαφωνώ μεν σεβαστό δε. Κι έχεις δίκιο για τους Γάλλους που ανέφερες. Απλά ένα σημείο ακόμα είναι πως 1-2 χρόνια καλό μπάσκετ παραπάνω λόγω ξεκούρασης από την Εθνική, θα φέρουν στο Διαμαντίδη μπορεί και 4-5 εκατομμύρια Ευρώ παραπάνω, κάτι το οποίο είναι βασικό μην είμαστε αφελείς.

    Για την Εθνική αν φύγουν απότομα και οι τρεις μαζί (ελπίζω όχι) θα έχουμε πρόβλημα, δεν υπάρχουν αντάξιοι από πίσω ότι και να γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι . Όσο για Γκάλη - Διαμαντίδη νούμερο 1 και 2, ακριβώς αυτό πιστεύω κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den metriete etsi peidia poios einai kaluteros
    statistika kai alla sinafi
    otan enas pektis allazei ena athlima apo mono tous
    den ton vazeis stin zugaria mazi me tous allous
    oti petixeni to mbasket apo gali epoxi kai meta
    ta misa tou anoikoun
    einai san na les oti o marantona o messi o pelle
    o zintan den itan toso kali pektes epeidi sta statistika einai xeiroteroi apo pollous allous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thimame mia ellada na itan aris
    panathinaikos kai aris
    olumbiakos kai aris
    paniwnios kai aris
    oloi vlepame ari na paizei kai oxi gia ton fillipou fisika
    epeze i omada mas kai emeis vlepame ari
    afto synbainei spania
    kai toso entona alli mia fora thimame
    MONO EPI JORDAN
    terastios o diamantidis
    alla oxi gallis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙ --ΓΙΟΡΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ "ΘΕΣΗ" ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ .... ΛΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ... ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ
    ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ -- Ο ΓΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Arxika 8a h8ela na tonizw oti den ofelei se tpt na sygkrineis tous duo kaluterouw paiktes olwn tvn epoxwn gia thn xwra mas.To mono pou 8a eprepe na mas apasxolei einai an uparxei kapoios pisw apo to Diamantidh gia na synexisei to ergo tous kai na symbalei sth beltiwsh tou ellhnikou mpasket. Kalutero 8a htan na skeftomaste tis omoiothtes pou exoun oi 2 autoi terastioi paiktes. Agaph gia to mpasket, proshlvse sto stoxo,sunexeis proponhsh, metriofrosynh,uperaspish tou synolou, hgetikes ikanothtes,mpasketiko mualo kai telos prosfora sto mellon tou ellhnikou mpasket pou einai to mono pou mas kanei perifanous!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. εκτιμω πολυ φιλε οτι εθεσες αυτο το ερωτημα και δινεις και σε εμενα την ευκαιρια αλλα και σε τοσους αλλους να απαντησουμε... Μπορει να ακουστω τρελος αλλα αν λαβουμε υποψιν μας την εποχη που επαιξε ο καθενας η ζυγαρια μου γερνει προς την μερια του δημητρη διαμαντιδη. Για να μην πει κανεις οτι ειμαι παναθηναικος σας πληροφορω οτι ειμαι ολυμπιακος ομως δεν μπορω να μην σεβαστω αυτον τον υπερπαιχτη... Ακομα και σε συγκριση πολλων με τον allen iverson ο διαμαντιδης υπερτερει. Ειναι τεραστιος παιχτης και ειναι ονειρο μου να τον γνωρισω απο κοντα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι Ιεροσυλία να προσπαθείτε να συγκρίνετε τον καλύτερο έλληνα αθλητή όλων των εποχών (Γκάλη) με έναν απλά πολύ καλό αθλητή (Διαμαντίδη). Αν θέλετε συγκρίσεις τότε μπορείτε να το κάνετε με Διαμαντίδη-Σπανούλη, Διαμαντίδη-Παπαλουκά, Σπανούλη-Παπαλουκά κτλ κτλ. Και ο Σπανούλης αν δεν έφευγε από τον ΠΑΟ για το ΝΒΑ και τον ΟΣΦΠ τότε θα είχε τους ίδιους τίτλους με το Διαμαντίδη. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που κέρδισε με μια ομάδα που είχε 12 αστέρια, είναι η επιρροή στον κόσμο και οι ατομικές διακρίσεις. Όταν βλέπω μερικούς να αμφισβητούν το Γκάλη τότε μου έρχεται να δακρύσω. Τον κορυφαίο Ευρωπαίο Αθλητή που ονομάζετε Νίκος Γκάλης (Νίκος Γεωργαλής αν θέλετε) μπορώ να τον συγκρίνω μόνο με τον αείμνηστο Ντράζεν Πέτροβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την Εθνική

      Ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2001
      7 Τουρνουά Ακρόπολις: 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010
      Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου
      Ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006
      Ατομικοί

      2 φόρες Πολυτιμότερος παίχτης στο Ακρόπολις: 2005, 2006
      Πρώτος στις ασσίστ στο Ευρωμπάσκετ του 2005
      Καλύτερη πεντάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2005
      Συλλογικοί

      Ομαδικοί

      Παναθηναϊκός

      9 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014
      9 Κύπελλα Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013, 2014, 2015
      3 Πρωταθλήματα Ευρώπης (Ευρωλίγκα): 2007, 2009, 2011
      Ατομικοί

      Πρώτος σε ασιστ στην Ευρωλίγκα
      Πρώτος σε κλεψίματα στην Ευρωλίγκα
      6 φορές Καλύτερος Αμυντικός στην Ευρωλίγκα (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011)
      4 φορές μέλος της καλύτερη Πεντάδας στην Ευρωλίγκα (2007, 2011, 2012, 2013)
      2 φορές Πολυτιμότερος Παίκτης Final Four στην Ευρωλίγκα (2007, 2011)
      Καλύτερος Ευρωπαίος Παίκτης (2007)
      All-Europe Player of the Year (2007)
      Έλληνας Αθλητής της χρονιάς (2007)
      Καλύτερος Παίκτης στην Ευρώπη (2007)
      Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδος (2009)
      Καλύτερα δεκάδα της δεκαετίας 2001-2010 στην Ευρωλίγκα
      Πολυτιμότερος Παίκτης στην Ευρωλίγκα (2011)
      2 φορές πρώτος στις ασιστ στην Ευρωλίγκα (2011, 2014)
      2φορές Πρώτος στις ασσίστ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα (2007, 2010)
      Πρώτος στις ασιστ στην Α1
      Πρώτος στα κλεψίματα στην Α1
      Πρώτος σε αμυντικά ριμπάουντ στην Α1
      12 συμμετοχές στο Ελληνικό All-Star game (2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014)
      10 φορές μέλος της καλύτερη πεντάδας στο Ελληνικό Πρωτάθλημα (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014)
      6 φορές Πολυτιμότερος Παίκτης στο Ελληνικό Πρωτάθλημα (2004, 2006, 2007, 2008, 2011, 2014)
      αυτον θεωρης εσυ εναν απλο παιχτη, οι τιτλοι και οι διακρισεις που εχει μιλανε απο μονες τους.. αν θεωρεις τον γκαλη καλυτερο του δειξε μου τι παραπανω εχει εκτος απο το σκοραρισμα σε αμυνες χωνια...

      Διαγραφή
  17. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ 1 ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ. Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΚΑΛΗΣ. ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ..ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ.... Ο ΓΚΑΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΕΒΑΖΕ ΜΕ 1000 ΤΡΟΠΟΥ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...Ο ΓΚΑΛΗΣ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΘΝΙΚΗ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα ήθελα να δω μια τότε μεικτή Ευρώπης: Marciulionis, Galis, Petrovic/Kukoc, Radja/Savic, Sabonis/Divac να παίζουν με τους σημερινούς, να δεις «πορνό» που θα γινόταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ακομα και οΓιαννακης ηταν καλυτερος απο τον Διαμαντιδη και βαλτε και αμυνα και ασιστ και οτι θελετε...ιεροσυλια και ασχετιλα σχετικα με το μπασκετ οσοι συγκρινετε εναν παιχτη με μ.ο 6 ποντους ανα παιχνιδι με τον Γκαλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ερωτηση?ειναι ο διαμαντιδης πιο αθλητικος απο το γκαλη?με τιποτα!!!
    εχει καλυτερη επαφη με το καλαθι?με τιποτα(6,3 ποντους μ.ο στην εθνικη).μπορει το μπασκετ να εχει αλλαξει αλλα οι 6,3 ειναι 6,3 και 30αρες,35 αρες(του γκαλη) ειναι...30αρες και 35αρες
    επιπλεον ο γκαλης ηταν καταπληκτικος πασερ και πολλλοι το ξεχνανε αυτο!!!το οτι ειχε μονο τον ιδιο μ.ο ασσιστ του διαμαντιδη ειναι γιατι απλα επαιρνε περισσοτερα σουτ αλλιως θα ειχε τις διπλασιες
    επιπλεον ο γκαλης μπορουσε να παιξει αμυνα απλα σηνυθως δεν το εκανε για να κραταει δυναμεις για την επιθεση.περιττο να πουμε οτι ο γκαλης επαιζε 35-40 λεπτα σε καθε παιχνιδι ακομα πιο πολυ απο το διαμαντιδη.οταν αποφασιζε να παιξει αμυνα(και χρειαζοτα) ηταν αρκετα καλος .οχι τελειος ή φανταστικος αλλα πανω του μετριου σιγουρα
    ο διαμαντιδης ειχε ενα στρατο καλων παικτων διπλα του
    σπανουλης ,σαρας,μπατιστ,φωτσης,πεκοβιτς,νικολας,παπαλουκας(εθνικη),μπουρουσης(εθνικη),σχορτσιανιτης(και στο παο τωρα).
    ο αλλος ειχε μονο το γιαννακη.αν δει κανεις πως επαιζε ο σουμποτιτς τοτε(αστο καλυτερα)
    πηγε μαζι με το γιαννακη ΜΟΝΟΙ τους τον αρη 3 φορες φαιναλ φορ
    2 παικτες εναντιον υπολοιπων 12
    ο διαμαντιδης ειναι απλα λιγο καλυτερος απο τους πολυ καλους συμπαικτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λαθος λες.ο διαμαντιδης εχει 6.1 μ.ο ποντων στην εθνικη και οχι 6.3.επισης αμφιβαλω αν ο διαμαντιδης ηταν αρκετα καλυτερος απο τους υπαρχοντες συμπαικτες του.σιγουρα οχι πιο ταλαντουχος απο Μπουρουση ή Φωτση ας πουμε.
      τον ευνοησε ο συγχρονος τροπος παιχνιδιου

      Διαγραφή
  22. ο τυπος λιγο πριν ειπε κατι σωστο.ο διαμαντιδης συγκρινεται πιο πολυ με το γιαννακη οχι με το γκαλη.και ο ομπραντοβιτς το ειπε προσφατα σε μια συνεντευξη λιγο πριν φυγει.

    το οτι ειναι πιο πληρης απο το γκαλη δεν σημαινει οτι ειναι και καλυτερος.στη τελικη οσοι εχουν δει το διδυμο γκαλη-γιαννακη λενε οτι ο γιαννακης ηταν πληρεστερος(επαιζε αμυνα σαν σκυλος-οπως ο διαμαντιδης).αλλα ο γιαννακης(οπως και ο διαμαντιδης) δεν ηταν με τιποτα καλυτερος του γκαλη.με τιποτα ομως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανένας δεν αμφισβητεί οτι ο Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμη έλληνας καλαθοσφαιριστής . Άλλα έχει πριν και μετά .
    Και κανένας δεν αμφισβητεί οτι ο Γκάλης είναι ο καλύτερος Ελληνας καλαθοσφαίρισης ολων των εποχών , χωρίς πριν και μετά . Δεν υπήρχε μπασκετ στην Ελλάδα πριν τον Γκάλη και κανένας σαν αυτον μετα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ .απορω πως πέρασε απο το μυαλό σας η ιδέα και μόνο της συγκρισης με το Διαμαντίδη.Ο Γκάλης ήταν αλλη πάστα ΑΘΛΗΤΗ και φυσικά άλλη κλάση ,άλλο επίπεδο.Στο παγκόσμιο μπάσκετ οι αθλητές με τόσο σταθερά υψηλό ποσοστό μ.ο. πόντων και κυρίως με τόσο καλά στατιστικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αν πήρε μέρος είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.
    Για να μην προχωρήσουμε στο πόσο επηρέασε ενα άθλημα και μια χώρα.ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ .Αυτη η σύγκριση είναι ιεροσυλία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ερωτηση από μονη της ειναι χαζη!! Φιλε καλυτερα να διαγραψεις τη δημοσιευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. ΑΝ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΗΤΑΝΕ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩΤΑΝΕ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΠΕΞΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΠΟΝΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 25. ΘΕΩΡΙΤΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΗΤΑΝΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ. ΑΡΑ ΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΥΝΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΝ ΝΒΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΙΝΕΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ. Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΒΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΟΥΤ ΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΓΚΑΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ. ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΑΝ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΤΩΡΑ ΕΠΕΖΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ 90 ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΔΕΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΠΑΙΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΤΑΝΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΘΑ ΗΤΑΝΕ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΝΒΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΤΑΛΕΝΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΣΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕ ΚΟΜΠΙ ΠΑΛΙΑ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΤΕΦΑΝ ΚΑΡΙ ΚΛΠ ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΛΕΝΤΑ. Ο ΝΟΒΙΝΣΚΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΖΟΛ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΧΕ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΠΛΗΝ ΝΒΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΠΟΤΕ.....THANKS YIANNIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: