Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πώς το Ελληνικό μπάσκετ καταφέρνει να έχει επιτυχίες και να παράγει;


Του Μιχάλη Καλαϊτζάκη: mike_coach35@yahoo.gr 
προπονητή, μέλους Σ.Ε.Π.Κ. 

Από χτες διαβάζω και ακούω πολλούς να διατυπώνουν το εξής ερώτημα: 


Σε μια χώρα που τίποτα δεν είναι οργανωμένο τίποτα δεν έχει σχέδιο και υποδομές πώς το μπάσκετ καταφέρνει να έχει επιτυχίες και να παράγει παίκτες προπονητές και διαιτητές εδώ και πολλά χρόνια;


Να πούμε τώρα μερικά πράγματα που ίσως δώσουν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.


1. Ο σωματότυπος των παικτών έχει αλλάξει και τα ''κορμιά'' περισσεύουν στο ελληνικό μπάσκετ. Η ''πρώτη ύλη'' λοιπόν έχει την καλύτερη ποιότητα.


2. Ο ΣΕΠΚ φρόντισε να βοηθήσει τους Έλληνες προπονητές με επιμορφωτικά σεμινάρια να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να κάνουν θαύματα στα σωματεία που εργάζονται . Η ψαλίδα σε επίπεδο γνώσεων έχει μικρύνει ανάμεσα στους προπονητές που εργάζονται στο υψηλότερο επίπεδο με τους προπονητές που εργάζονται στα μικρά περιφερειακά σωματεία.



3. Εν μέσω κρίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι με το μπάσκετ δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα να μειώσουν τις αμοιβές τους χωρίς να μειώνουν την ποιότητα και το επίπεδο της δουλειάς τους!!!

4. Στο κόσμο του μπάσκετ ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του αθλήματος κι ας ξεφεύγει μερικές φορές και γίνεται αθέμιτος . Ο τελικός κερδισμένος είναι το μπάσκετ!


5. Το μπάσκετ είναι ''ΤΡΕΛΑ'' όποιος λοιπόν κολλήσει δεν μπορεί να κάνει τίποτα λιγότερο από αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι ''τρελοί''! Όταν όλοι προσπαθούν για το παραπάνω το πρώτο που καταφέρνουν είναι να βάλουν το πήχη πολύ ψηλά! (στόχοι)


Παίκτες, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες έβαλαν το πήχη πολύ ψηλά και από ότι φαίνεται κατάφεραν και πέρασαν από πάνω!


Εγώ λοιπόν ένας από την παρέα των ''τρελών'' θα φωνάζω πάντα με όση δύναμη έχω:

ZΗΤΩ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ !
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ !

Η φώτο ειναι απο την Ημερησία:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: