Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Οι είκοσι μεγαλύτεροι Έλληνες παίκτες όλων των εποχών – Μέρος Δεύτερο

.
Ας συνεχίσουμε με την πρώτη δεκάδα. Να δούμε πως θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη με τους δέκα μεγαλύτερους Έλληνες όλων των εποχών. Όλες οι ενστάσεις και τυχόν διαφωνίες σας, δεκτές να το συζητήσουμε. Κυλήστε κάτω σιγά-σιγά για να διατηρείτε την αγωνία και το ενδιαφέρον σας. Λάβετε θέσεις και φύγαμε:

Δέκατη θέση (10η): ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (1,92, γκαρντ)

Δικαιωματικά στην πρώτη δεκάδα. Μεστό και μπασκετικό το παιχνίδι του στο ένας εναντίον ενός και ηγετική η του παρουσία στον ΠΑΟ και την Εθνική με πέρασμα και από το ΝΒΑ. Σκληρός και στην άμυνα. Στα κορυφαία του, τι άλλο, η μοναδική του εμφάνιση με τις ΗΠΑ στο Τόκιο το 2006 και η κορυφαία του παρουσία φέτος στο Φάιναλ-4 του Βερολίνου στο ευρωπαϊκό στέμμα των πρασίνων.

Ένατη θέση (9η): ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ (2,13, σέντερ)

Ο μεγαλύτερος σέντερ στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του αλλά και των αντιπάλων με την απίστευτη του έφεση στα κοψίματα. Μπορούσε και παραπάνω αλλά κι έτσι ήταν μεγάλος. Κορυφαίες του φάσεις, το κόψιμο στον Μούρνινγκ με τις ΗΠΑ το 1994 στον ημιτελικό του Τορόντο αλλά και οι μάχες με τον Βράνκοβιτς στην στρατόσφαιρα.


Όγδοη θέση (8η): ΦΑΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (2,03, γκαρντ - φόργουορντ)
Πολλοί και ίσως δίκαια, μιλούν για τον πιο πολύμορφο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Δεν διαφωνούμε μιας και ο Φάνης μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις της πεντάδας. Τεχνική και δύναμη σε αρμονία, μαζί με την αίσθηση του παιχνιδιού. Αριστερή κίνηση με δεξί σουτ, τι συνδυασμός. Οι καλύτερες στιγμές του, το τρίποντο το 89 με τους Σοβιετικούς και ο τελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το 91.

Έβδομη θέση (7η): ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ (1,95, φόργουορντ)

Για χρόνια κορυφαίος στον ΠΑΟ και την Εθνική. Παρά το μικρό του ανάστημα, κυριαρχούσε και κοντά στο καλάθι με την τεχνική του. Μία εμβληματική φυσιογνωμία του μπάσκετ, ήταν πρώτος όπου και αν έπαιζε. Το γεγονός ότι αγωνίστηκε σε άλλη εποχή και δεν έχουμε αρκετές εικόνες του, σίγουρα τον αδικεί. Μια κορυφαία του στιγμή, οι 43 πόντοι του με την Ισπανία στο Πανευρωπαϊκό του 1967 στο Ελσίνκι.

Έκτη θέση (6η): ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ (2,00, γκαρντ)
Πλησίασε με την απόδοσή του τα κατορθώματα μεγάλων θρύλων του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δίμετρος πλέη μέηκερ, με οπτική του παρκέ, ειδικός στις ασίστ και την αλλαγή του ρυθμού. Λόγω σωματοδομής παίζει και χαμηλά σε άμυνα κι επίθεση. Μεγάλη προσωπικότητα, τελεσίδικα στους μεγαλύτερους στην Ευρώπη όλων των εποχών. Στα καλύτερά του, ο τελικός της Ευρωλίγκας το 2006 ως MVP και οι 12 ασίστ με τους Αμερικανούς το 2006.


Πέμπτη θέση (5η): ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (1,92, γκαρντ)
Τεράστιος παίκτης, που ίσως να άξιζε παραπάνω αν δεν έπεφτε πάνω στον άλλο μεγάλο. Στους κορυφαίους αμυντικούς γκαρντ της Ευρώπης όλων των εποχών. Το στυλ του επηρέασε πολλούς κορυφαίους μελλοντικά, ήταν γεννημένος νικητής. Απέδειξε και μετά τον Ιωνικό, πως μπορεί να είναι ο ηγέτης στην επίθεση, όταν έλλειπε ο Γκάλης. Κορυφαία του στιγμή, μια μοναδική παράσταση με τη Βραζιλία στην Αργεντινή το 1990 και 36 πόντους.

Τέταρτη θέση (4η): ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ (1,88, γκαρντ - φόργουορντ)

Αυτός ο μέγας, ‘παγκόσμιος’ παίκτης έκανε 80 χιλιάδες κόσμο να παραληρεί στο Καλλιμάρμαρο. Από μικρά κινηματογραφικά φιλμ και διηγήσεις των παλαιοτέρων, ήταν ένας σολίστας του μπάσκετ, μία καλαθομηχανή αλλά και έξοχος χειριστής. Συνδυαζόταν περίφημα με τα γκαρντ κι ‘έφτιαχνε’ τους ψηλούς. Με ένα απλό figure eight, διέλυε τις άμυνες. Εννοείται η κορυφαία του στιγμή είναι το πρώτο ομαδικό ευρωπαϊκό στέμμα της χώρας, με τους 29 πόντους του με την Σλάβια Πράγας.


Τρίτη θέση (3η): ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (1,96, γκαρντ)
Ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας μπασκετμπολίστας, ο μόνος που μπορεί να πλησιάσει τον Γκάλη μετά από χρόνια. Ισόβιος καλύτερος αμυντικός στην Ευρώπη, μεγάλος σουτέρ όταν το θελήσει, διεισδυτικός, μεγάλη χιαστή ντρίπλα, δεν διστάζει να πάρει την τελευταία προσπάθεια. Λόγω φυσικών προσόντων, μπορεί να παίξει έως και σε 4 διαφορετικές θέσεις. Στα αξιομνημόνευτα, το μεγάλο τρίποντο στη λήξη με την Γαλλία το 2005 και η τάπα στον Άκερ το 2007 στο ταμπλό, που έκρινε τον τίτλο.

Δεύτερη θέση (2η): ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ (1,98, φόργουορντ)

Ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού μπάσκετ. Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα έστω και αν έλειπε δύο χρόνια στο εξωτερικό. Μέλος τότε της Μικτής Ευρώπης, κορυφαίος παντού, δεν πήρε πολλούς τίτλους λόγω ομάδας. Σηκωνόταν από όποιο σημείο του γηπέδου ήθελε και ήξερες την κατάληξη της μπάλας, με το μοναδικό αυτοκρατορικό του στυλ. Έπαιζε μπάσκετ έως και πάνω από τα 40 του. Δεν ξεχνάμε και τον τίτλο το 1981 με την ΑΕΚ στο κύπελλο, κι εκεί ήταν κορυφαίος.



Πρώτη θέση (1η): ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ. (1,85, γκαρντ)
Ο κορυφαίος αθλητής της Ελλάδας όλων των εποχών (όχι μόνο του μπάσκετ), με διαφορά από το δεύτερο. Όταν ήθελε να σκοράρει θα τα κατάφερνε ότι και να γινόταν. Το παιχνίδι του συμβόλιζε τη δύναμη του βραχύσωμου παίκτη απέναντι στους γίγαντες. Ο παίκτης του 21ου αιώνα κατά τον Γκομέλσκι το 1987. Κορυφαία καλάθια, θυμάμαι δύο ασύλληπτα σπασίματα της μέσης επί του Μάκαντου στο Άρης- Τρέϊσερ 98-67, το 1986. Μάκαντου: “Αυτά που μου έκαναν ο Γκάλης και ο Άρης δεν μου έτυχαν ούτε σε αγώνα των Μπόστον Σέλτικς”.


----------------------------------
Εύφημο μνεία στους: Κορωναίο (ίσως να άξιζε πραγματικά να είναι στους πρώτους 20), Αλεξανδρή, Μίσσα, Σακελλαρίου, Φώτση, Κοκολάκη, Μπαρλά, Σταυρόπουλο, Μελίνι, Καλιγκάρη, Στεφανίδη, Μ. Κατσούλη, Ζήση, Μπουρούση, Ρεντζιά, Κακιούζη, Ντικούδη, Σιγάλα, Ανδρίτσο, Καμπούρη, Παπαδάκο, Τσαρτσαρή και άλλους που δεν είναι δυνατόν να τους χωρέσουμε σε μία λίστα.
.
.

52 σχόλια:

  1. Πολύ καλή δουλειά, οι περιγραφές είναι παραστατικές. Θεωρώ πως ο Γκάλης είναι δίκαια ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπασκετικέ καλά μας τα λες μόνο που ξέχασες τον Τάκη τον Κορωναίο. Τι παίκτης; Είχε έκρηξη, ταχύτητα, πήρε πρωταθλήματα στο Παναθηναϊκό και είχε και καλές πορείες στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να είναι μέσα ο Τάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poios Fasoulas? O anthrwpos htan asxetos apo texnikh...Htan bebaia kai megalos tempelhs...Den doulepse pote....Megalos tempelhs htan kai o Xristodoulou...(egine kai xrhmatisths (!!!) argotera....). To talento den einai arketo gia na xarakthristei megalos kapoios athlhths...H apousia Korwnaiou, Gianouzakou kai allwn den dikaiologeitai me "eufhmo mneia". Giati arage auth h empatheia apenanti ston Aggelo Korwnaio? Mhpws se enoxlei akoma h latreia pou etrefan gia ton Aggelo th dekaetia tou 80 kapoies kopeles sth Patra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχωσ ο φανης αν δουλευε οσο ο γκαλης θα μιλαγαμε για αιχτη ΝΒΑ επισης ο φασουλας ηταν ο κορυφαιος αμυντικοςσεντερ στην ευρωπη

      Διαγραφή
  4. Allwste, "Aggelo" apokalousan ton Taki ta koritsopoula pou gemizan to ghpedo tou Appolwna gia na antikrisoun to megalo tous eidwlo...Pisteuw oti to thumasai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Theseis stin 20ada diekdikoun kai oi exis :
    Stergakos, Koronaios, Kaligaris, Rentzias, Fotsis,Galakteros, (Rambidis ???) Ean thimitho kai kapoion allon tha ton theso stin diathesi tou blog....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι και 2ος ο Γκούμας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .....na valoume kai ton ALBERT MALLAH ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. file mia 8esi tin axize sigoura kai o aggelos korwnios o koryfaios skorer stin a1 an den kanw la8os

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Kostas

    Όσες διαφωνίες και να υπάρξουν κανείς δεν αμφισβητεί τη μοναδικότητα και την κορυφή του Γκάλη. Σε ευχαριστώ για τα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Andreas

    Αντρέα, σε μία εικοσάδα προσωπικών επιλογών, φυσικό είναι να υπάρχουν και ενστάσεις. Τους λόγους της μη επιλογής Κορωναίου θα τους εξηγήσω παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Thanasis – 1

    Πάντα θα υπάρχουν διαφωνίες Θανάση, η ιστορία όμως δεν διαγράφεται και λέει ότι ο Φασούλας ήταν ο μεγαλύτερος σέντερ που έβγαλε ποτέ η χώρα. Συμφωνώ πως και αυτός και ο Φάνης ίσως να μην δούλεψαν όσο θα έπρεπε – εμείς όμως κρίνουμε τι έκαναν μέσα στις γραμμές του παρκέ. Για τον Τάκη Κορωναίο, ίσως να έκανα και λάθος. Οι λόγοι που δεν το έβαλα στους είκοσι είναι πως προτίμησα τον Κόντο με το πιο συμπαθές προφίλ και τον Παπαγεωργίου που ήταν one man show πριν τον Γκάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Thanasis – 2

    Θυμάμαι τις προτιμήσεις του Τάκη, ‘Άγγελου’ όπως λες, στο αντίθετο φύλο. Ίσως σε κάποιο άλλο site να βλέπαμε και τους ομορφότερους παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ kentavreas - 1

    Φίλε Κανταυρέα, τον Στεργάκο τον έβαλα και τους υπόλοιπους τους ανέφερα. Ο Γαλακτερός έκανε δύο σπουδαία μεγάλα τουρνουά (90, 93) χωρίς συνέχεια. Τον Ραμπίδη δεν τον θεωρώ Έλληνα παίκτη. Ήρθε λίγο εδώ κι έκανε καριέρα στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Ανώνυμος, kentavreas – 2, 3

    Ανώνυμε φίλε αν είχες δει τον Γκούμα δεν θα μιλούσες. Μιλάμε κάτι αντίστοιχο του Νοβίτσκι για την εποχή του, έτσι για να καταλάβεις πως έπαιζε. Βέβαια σήμερα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όταν έψαξα να βάλω καμιά φώτο του Γκούμα, μου βγήκε ο άλλος του ποδοσφαίρου. Πως λοιπόν να εκτιμήσουμε τους μεγάλους;

    Κενταυρέα, ξέρεις εσύ από Βασιλάκη. Και ο Μάλλαχ είχε παίξει Εθνική στο Ευρωπαϊκό του 83, πολύ καλός παίκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ tsags11

    Ο Κορωνιός ήταν μεγάλο ταλέντο αλλά πλήρωσε ότι έμεινε χρόνια στο Περιστέρι και έπαιξε μεγάλος στην Εθνική (αυτό χωρίς δικιά του ευθύνη). Συμφωνώ ότι του αξίζει και αυτού μια εύφημος μνεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Giati einai O Fasoulas o megaluteros center pou ebgale h xwra? Gnwrize to 10% tou basket pou gnwrizei o Mpouroushs, Printezhs, Lazaros? Amfibalw....Eixe o Fasoulas texnkikh? Kinhsh? Sout? Tipote apolutws....Kai to xeirotero: Den beltiwthhke pote...Emeine o idios kai aparalaxtos se olh th diarkeia ths karieras tou. Aplws htan 2.13 (apotelesma gonidiakhs anomalias) kai erixne tapes kai epairne rebound...Milas gia th monomaxia tou me ton Brancovic...Poia monomaxia? O Brancovic hksere 100 fores perissotero basket...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Thanasis

    Φίλε, Θανάση, είναι λογικό να έχουμε προτιμήσεις. Ο Μπουρούσης τώρα ξεκινάει την καριέρα του και δεν μπορεί να συγκριθεί στα 26 του. Όσο για τα φυσικά προσόντα, είναι μέρος του παιχνιδιού (σε όλα τα σπορ οι πρωταθλητές έχουν 'ανώμαλα' προσόντα σε σχέση με τον μέσο όρο, προϊόν πολλών παραγόντων). Αλλιώς θα ήταν σκάκι ή διαγωνισμός .. μαθηματικών.

    Τέλος να σου θυμίσω πως πολλοί ψηλοί υπήρχαν ή υπάρχουν αλλά όχι σαν τον Φασούλα: Σαμαράς 2,12, Παπαδάκος 2,14, Αντωνίδης 2,18, Γλυνιαδάκης 2,16, Οικονομάκος 2,10, Κ. Χαρίσης 2,12 κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .....na min xehasoume ton Moumoglou me to rekord ton 144 ponton se ena paixnidi !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...episis na proteino ston basketiko museum na dimosiefsei kati gia ta adelfia pou exoun paixei basket p.x. Fanis & Christos Christodoulou, Drazen & Alexander, Kostas & Takis, klp..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. einai logiko na uparxoun diafores apopsewn se mia 20ada.opws leei o museum omws KANENAS den exei antirisi gia ton MEGALO nick pou einai stin korufi.episis thewrw oti o museum sximatise tin 20ada kai me kritiria epitixiwn.d simainei oti enas oxi k toso talantouxos paiktis d prepei na einai stin 20ada.d eimai opados oute tou fani,oute tou fasoula.dustuxws i eutuxws exoun kataferei kapoia pragmata stin kariera tous kai mia thesi tous anikei.einai meros tis istorias tou ellinikou basket kai osoi itan sto epos tou '87 panta tha einai stis kardies mas.museum diavazontas tin 20ada me tin filosofia pou anefer sumfwnw 19/20(epimenw oti o lazaros d eprepe na einai :P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ kentavreas - 2

    Κενταυρέα, τι μου θύμισες; Ο Αριστείδης Μούμογλου του Ηρακλή είχε σκοράρει 145 πόντους στο Ηρακλής - ΒΑΟ 172-94. Πληρώνω όσο – όσο για εκόνες του αγώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ kentavreas - 3

    Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Σκέφτομαι να ανεβάσω post για τα αδέρφια. Μεταξύ άλλων και αδερφοί Στόκαλμπερ, αδερφοί Καραμανώλη, αδερφοί Καραμαζόφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ tonino

    Φίλε Τονίνο καλώς ήρθες. Γίνεσαι από τους τακτικούς σχολιαστές μου. Συμφωνώ σε όσα γράφεις, καταλαβαίνεις πλέον τη δικιά μου λογική. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι, σε παρόμοιες περιπτώσεις, μαζεύονται τουλάχιστον 15-20 ειδικοί και συνθέτουν όλοι μαζί μία λίστα καλυτέρων. Εδώ ήμουν μόνος μου. Πάντως αν μετάνιωσα για κάτι είναι για τον Τάκη Κορωναίο που θα έπρεπε να μπει στην εικοσάδα. Καταλαβαίνω τη γνώμη σου για τον Λάζαρο αλλά ας μην ξεχνάμε πως το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών!

    ΥΓ: Υπήρχε ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που λεγόταν Τονίνιο Σερέζο. Στην δεκαετία του 80, εξαιρετικός παίκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ museum

    exw akouseu giauton ton paikti.min paravlepeis omws oti eimai tonin-o kai oxi tonin-i-o :P

    file mou museum elpizw siga siga na mpeis se metagrafikous ruthmous(eurwpaikous kai NBA)pou exoun arxisei k xontrainoun ta pragmata.eidika NBA vlepw oti oi...gnwstoi 3-4(lakers,magic,cavs,celtics)enisxithikan SIMANTIKA.

    P.S.:se metagrafikes kouventes pantws na perimeneis...sfagi stis apopseis tou kathenos.sto 1o sou post eixa tonisei na prospathisoume oloi na min to metatrepsoume se opadiko blog.giauto prosoxi se mellontika post kai se olous tous filous prosoxi sta comments.mexri twra ta pame mia xara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ tonino

    Ήμουνα ταξίδι και εκτός για λίγο. Παρατήρησα το ότι δεν έχεις 'ι' στο όνομα. Όσον αφορά τις μεταγραφές και την επικαιρότητα, ναι, θα ασχοληθούμε. Ο οπαδισμός είναι κάτι που δεν θα συναντήσεις εδώ, θα το διαπιστώσεις με τον καιρό. Όποιος σκέφτεται έτσι θα δεις πως δεν θα του κάνει ενδιαφέρον να έρχεται, κυρίως γιατί έχω την τάση να ανατρέπω οπαδικές καταστάσεις.

    Καλή βδομάδα και θα τα πούμε στο νέο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια και πάλι, αφήνω και στην 1η 10άδα λίγα σχόλια:
    - και πάλι αναφέρω ότι ο Στεργάκος θα έπρεπε να είναι όχι απλά στους 10, αλλά μάλλον στους 5 πρώτους, πολύ απλά το ανάλογο του Γκάλη στους ψηλούς, τεράστια μπασκετική αξία και παιδεία
    - ο Φασούλας ήξερε αρκετό μπάσκετ, συμπαθής ποτέ δε μου ήταν, όμως ορισμένα σχόλια τον αδικούν, ήταν πολύ αποτελεσματικός εν γένει
    - στους 20 σίγουρα θα έπρεπε να είναι ο Κορωναίος όπως και ο Μάλλαχ
    - θα έπρεπε μάλλον να είναι και ο Κορωνιός από "νεότερους" και όχι ο Παπαδόπουλος, χωρίς να είναι κακός παίκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γκάλη, πολύ θα ήθελα να σε ξαναδώ να παίζεις μπάσκετ, να τρελαίνεις εκείνους τους ξιπασμένους αμυντικούς, που νομίζουν ότι μπορούν να ανακόψουν κάθε αιφνιδιασμό και θεαματική επίθεση.
    ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΡΕ ΝΙCK. ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΠΑΊΧΤΗΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. και ποιος δεν θα συμφωνησει με την πρωτια του μεγιστου γκαλη εκει που θα διαφωνησω ειναι στον γκουμα ,πολυ δυσκολα θα τον εβαζα και στο top5 .Πιστευω οτι ο Γιαννακης αξιζει το ΝΟ2 και με διαφορα .Επισης πιστευω οτι πια ο Βασιλης Σπανουλης μετα την κατακτηση με τον γαυρο του πρωταθλητριων πρεπει να μπει πιο ψηλα,πιστευω οτι θα τον ξεπερασει τον διαμαντιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. και εγω θα συμφωνησω οτι ο γιαννακης επρεπε να ειναι στο νο2 ,σιγουρα αδικειται και ο κορωνιος σαν πρωτος σκορερ ολων των εποχων.θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα και σε κατι ακομη ,οτι ο σπανουλης θα ξεπερασει τον διαμαντιδη και τελικα θα καταληξει στο νο3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο πιο ολοκληρωμένος παίχτης όλων των εποχών πρέπει να παραδεχτούμε όλοι οι μπασκετόφιλοι είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης.Μέσα στο παρκέ κάνει τα πάντα.Απλά σ'όλους μας έχει μείνει η καλαθομηχανή που λεγόταν Νίκος Γκάλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?ΠΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ Κ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΠΑΔΙΚΑ.ΠΑΊΚΤΗΣ ΜΕ 8 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΕΣΟ ΟΡΟ Κ ΘΑ ΝΑΙ ΚΟΡΥΦΗ?ΤΟΤΕ ΔΝ ΘΑ BΓΑΖΑΝΕ ΤΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΤΟ ΝΒΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΣΤΟΚΤΟΝ.ΕΛΕΟΣ.ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Κ Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.ΓΚΑΛΗΣ ΜΑΚΡΑΝ ΠΡΩΤΟΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΝΙΣ.ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 30ΑΡΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΙ ΑΣΙΣΤ Κ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕ Κ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ.Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ 3ΜVΡ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.ΕΠΑΙΞΕ Κ ΝΒΑ.ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΛΗΣ,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Κ ΜΕΤΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ-ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ..ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ Κ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ,ΓΚΟΥΜΑ,ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ,ΚΟΝΤΟ,ΚΟΛΟΚΥΘΑ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,ΦΑΣΟΥΛΑ,ΚΤΛΠ..ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δημήτρης Διαμαντίδης:8 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013
    7 Κύπελλα Ελλάδας: 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013
    3 Πρωταθλήματα Ευρώπης (Ευρωλίγκα): 2007, 2009, 2011
    Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου
    Ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006
    10x Ελληνικό All-Star(2003-2011,2013)
    8x Καλύτερη πεντάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα(2004-2008,2010-1012)
    5x Πολυτιμότερος Παίκτης στο Ελληνικό Πρωτάθλημα(2004,2006-2008,2011)
    6x Καλύτερος Αμυντικός στην Ευρωλίγκα(2005-2009,2011)
    4x Καλύτερη Πεντάδα στην Ευρωλίγκα(2007,2011-2013)
    2x Πολυτιμότερος Παίκτης φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα(2007,2011)
    2x Πρώτος στις ασσίστ στο Ελληνικό Πρωτάθλημα(2007,2010)
    Καλύτερος Ευρωπαίος Παίκτης(2007)
    All-Europe Player of the Year(2007)
    Έλληνας Αθλητής της χρονιάς(2007)
    Καλύτερος Παίκτης στην Ευρώπη(2007)
    Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδος(2009)
    Καλύτερα δεκάδα της δεκαετίας 2001-2010 στην Ευρωλίγκα
    Πολυτιμότερος Παίκτης στην Ευρωλίγκα(2011)
    Πρώτος στις ασσίστ στην Ευρωλίγκα(2011)
    Πρώτος στις ασσίστ στην Α1
    Πρώτος στα κλεψίματα στην Α1

    Νίκος Γκάλης: 8 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1983, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991
    7 Κύπελλα Ελλάδας: 1985, 1987, 1988, 1989, 1990, 1993
    1 Χρυσό μετάλλιο Ευρωμπάσκετ: 1987
    1 Αργυρό μεταλλιο Ευρωμπάσκετ: 1989
    11 φορές Πρώτος σκόρερ Ελληνικού πρωτθλήματος: 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991
    2 φορές πρώτος σκόρερ Κυπέλλου Πρωταθλητριών: 1992, 1994
    4 φορές Πρώτος σκόρερ Ευρωμπάσκετ: 1983, 1987, 1989, 1991
    1 φορά Πρώτος σκόρερ Μουντομπάσκετ: 1986
    Άλλο ολοκληρωμένος παίχτης και άλλο καλαθομηχανή.Και μην ξεχνάμε τις άμυνες που παίζονται τώρα.Ο Διαμαντίδης παίζει για την ομάδα του και όχι για τον εαυτό του.Βάλε βίντεο δεκαετία 1985-1995 να δεις τι άμυνες έπαιζαν γι αυτό και ξεχώριζαν οι πολλοί μεγάλοι σκόρερς.Με τον Γκάλη μεγάλωσα κι εγώ αλλά είτε με εθνική θέλεις είτε με παναθηναικό ο Διαμαντίδης είναι πρωταγωνιστής.Οι περισσότερες επιτυχίες του μπάσκετ είναι μετά το 1995.Ο καθένας είναι μοναδικός για την εποχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την λογική που το πας ("οι άμυνες του τότε"), πρέπει να κάνεις και αναγωγή στον χρόνο παιχνιδιού όμως, καθώς τότε οι μεγάλοι παίκτες παίζανε σχεδόν 40λεπτα μέσο όρο. Και ακόμη πιο σημαντικό το ότι ο Διαμαντίδης πχ, είναι από το 2005 ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του (ΠΑΟ, διότι στην Εθνική δεν ήταν ούτε ίδιος ο ρόλος του - ούτε οι επιτυχίες), δίπλα σε παικταράδες και υπό έναν πολύ δυνατό προπονητή. Με άλλα λόγια, σε "προστατευμένο περιβάλλον", υπό μία (μεγάλη) έννοια ο Μήτσος. Ενώ τον Γκάλη δεν τον ε΄φτιαξαν οι προπονητές, ούτε οι συμπάικτες - αντίθετα ΑΥΤΟΣ "έφτιαξε" ΚΑΙ την Εθνική, ΚΑΙ τον Άρη, ΚΑΙ τους προπονητές του, ΚΑΙ τους συμπαίκτες του, ΚΑΙ καθάριζε παιχνίδια μόνος του. ΔΕΝ ήταν "απλά μια καλαθομηχανή" ο Γκάλης. Ήταν κάτι περισσότερο = ένα υπερόπλο...Ενώ ο Μήτσος, όσο κι αν ήταν/είναι ξεχωριστός/καταλυτικός/ομαδικός/κτλπος, δεν είναι της "ίδιας κατηγορίας".
      Γι' αυτό λοιπόν, όσο κι αν όντως από άποψη "ποιοτικών/τεχνικών χαρακτηριστικών", είναι ΟΝΤΩΣ πιο "ολοκληρωμένος μπασκετμπωλίστας" (οι άμυνες, η δημιουργία του, τα clutch plays του, οι ασίστ του, ο τρόπος του για έμπνευση των συμπαικτών του), ΔΕΝ γίνεται να τον συγκρίνεις με τον Γκάλη. ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝΗ, ίσως...

      Και, πάνω απ' όλα : ο Γκάλης είναι ο ΓΕΝΝΗΤΟΡΑΣ του "σύγχρονου μπάσκετ" στην Ελλάδα. Αν δεν είχε υπάρξει αυτός, ΙΣΩΣ να μην είχε φτάσει το άθλημα στα επίπεδα που έφτασε. Προσπάθα να αντιληφθείς πόσο σημαντικό πράγμα είναι το ότι ενέπνευσε εκατομμύρια παιδιά, ώστε ν' ασχοληθούν με το μπάσκετ. Μεταξύ αυτών, και ο Διαμαντίδης. Κι αυτό νομίζω τα λέει ΟΛΑ, ώστε δικαιωματικά να μπορεί κανείς να του δώσει τον...δημιουργικά ασαφή τίτλο του "μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπωλίστα όλων των εποχών", και να μην μένει στεγνά στο "καλαθομηχανή"...

      Διαγραφή
  33. Γκούμας ο ένας, ο αυτοκράτορας. Αδικημένος από την κατάταξη ο Ζούπας ένα από τα μεγαλύτερα πλέη-μέηκερ της Ευρώπης την εποχή του με "πάσα-μάτι" απαράμιλλα. Έπαιξε στην μικτή Ευρώπης που τότε ήταν επίσημος θεσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Θα μπορουσε να ειναι κι ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ στην δεκαδα.... νομιζω συμφωνειτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 1ος γκαλης
    2ος γιαννακης. Μιλαμε για τον ανθρωπο με το ρεκορ περισσοτερων ποντων σε αγωνα, αρχηγο εθνικης, τον παιχτη που δεν σταματησε να παιζει σε ολη την καριερα του στην εθνικη από την οποια ξεκινησε στα 16 του (!). Ο γιαννακης και ο γκαλης ειναι τα συμβολα του ελληνικου μπασκετ! Ο γιαννακης ειναι το ιδιο ελληνικο μπασκετ , δηλαδη το παιδακι που ξεκινησε εδω μπασκετ, εγινε ο κορυφαιος παιχτης και ο κορυφαιος προπονητης! Ο γκαλης παλι ειναι το αφυσικο που εκανε επαγγελματικο το μπασκετ!
    Ο γκαλης ηταν το φαινομενο και ο γιαννακης ο καλυτερος παιχτης!! Αυτοι οι δυο δεν διαχωριζονται, ασχετο αν ο αρθρογραφος εχει αντιπαθειες η' όχι!!

    Μην τρελαθουμε κιολας! Ο διαμαντιδης πλησιαζει σε τιτλους τον γκαλη όχι ομως σε ικανοτητα!! Ο γκαλης ηταν ο τελειος αθλητης, δεν ειχε ποτε κακη μερα ακομη και οταν του ειπαν οτι πεθανε η μητερα του! Ο διαμαντιδης καλος για την γενια του με τον γκαλη ομως οπως και ο ιδιος εχει δηλωσει ασυγκριτος!!!
    Και ας μην ξεχναμε Γκαλης-Γιαννακης αξεπεραστο διδυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στο ετος 2015 ας μου πει ωστε και ενας ανθρωπος πως γινεται ο Φωτσης να ειναι εκτος 20αδας και να ειναι ο κολλητος του Λαζαρος Παπαδοπουλος?Παικτης με πολυ μονοδιαστατο παιχνιδι ελαχιστους τιτλους ,πολυ μικροτερη διαρκεια και εν τελει χειροτερη καριερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Συμφωνω με τον παραπανω φιλο.Ο Φωτσης εχει κανει ανταξια καριερα του Αλβερτη και καλυτερη του Οικονομου που ειναι στη θεση 12.
    Ο Φωτσης για μενα πρεπει να ειναι στις θεσεις 9-12 περιπου κοντα στον Αλβερτη και τον Φασουλα.Ο Οικονομου θα τον εβαζα στις θεσεις 17-20.Συμφωνω για Λαζαρο.Στη καλυτερη των περιπτωσεων θα συμπληρωνε 20αρα σαν 19ος ή 20ος που και αυτο δεν ειναι σιγουρο.Παντωε με τιποτα καλυτερη καριερα απο το Φωτση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Νομιζω πως εχετε και οι δυο σας δικιο για τη συκριση Φωτση και Λαζου...
    Αν το παμε σαν καριερα ουτε ο Φανης κανονικα θα επρεπε να ειναι στο Νο.8.Θεωρω οτι Σπανουλης,Φασουλας,Αλβερτης και Φωτσης εχουν κανει αρκετα καλυτερη καριερα απο αυτον...Ειδικα ο Σπανουλης αδικειται και μονο με τη συγκριση...
    Νομιζω οτι στη περιπτωση του Φανη σκεφτομαστε τα πραγματα αρκετα ρομαντικα.Στη πραγματικοτητα δεν ηταν ολα ροδινα και ωραια...
    Επισης παρολο που θεωρω το Γκουμα σπουδαιο παικτη δεν θεωρω οτι ειναι μεγεθους Διαμαντιδη και Σπανουλη.Ουτε καλυτερος απο το Γιαννακη ηταν..
    Θα τον εβαζα στους 10 πρωτους αλλα οχι στους 5 πρωτους και σε καμια περιπτωση νο.2.
    Ο Παπαλουκας επισης νομιζω πως υπερευννοειται στο νο.6.Δεν εχει κανει καλυτερη καριερα απο το Σπανουλη.Ηταν ενας απο τους καλυτερους 6ους παικτες στην Ευρωπη αλλα στο τελος υπαρχει διαφορα μεταξυ ενος 6ου παικτη στη ΤΣΣΚΑ και ενος παικτη πρωτο βιολι στην ομαδα του οπως ο Διαμαντιδης και ο Σπανουλης.
    Οι δυο πρωτοι κουβαλουσαν την ομαδα τους για πολλα χρονια και σε ολη τη σεζον ο Παπαλουκας το εκανε μονο σε λιγους μεμωνομενους αγωνες οπως στο τελικο με τη Γερμανια ή στο Φ4 του 2006 ή το χαμενο του τελικο του 2007.Σπουδαιοι αγωνες μεν αλλα στο τελος δεν ηταν παρα απλα 3-4 αγωνες...Επισης δεν ειχε διαρκεια στη καριερα του.Αργησε να διακριθει πολυ και μετα τα 30 επεσε παρα πολυ.
    Θεωρω Παπαλουκα, Φασουλα,Φωτση,Αλβερτη περιπου οτι εκαναν την ιδια καριερα.Απλα ο Παπαλουκας ειχε ενα καλυτερο peak απο τους αλλους ενω οι αλλοι 3 ειχαν αρκετα μεγαλυτερη διαρκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο Papadopoulos stous 20 kaliterous paiktes malista sti thesi 14.Teleios akiro gia mena.Den pistevo oti ipirkse kan sti kaliteri 20ada paiktwn...
    Paidia kai gia mena o Fotsis ontos aksizei thesi stous 20 kaliterous.O tipos einai 34 xronon kai paizei akoma 30lepta sto Pao.O Oikonomou stin idia ilikia to eixe riksei sto psarema.Vasika apo ta 28-29 tou to eixe riksei sto psarema...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ είναι αδιαμφισβιτητα το ΝΟ 1 Ο καλυτερος παιχτης ολων των εποχων...!
    από κει και περα θεωρω ότι ο Βασιλης Σπανούλης με τις 2 συνεχομενες ευρωλιγκες πρεπει να μπει πιο ψηλα στη 10 αδα και μην ξεχναμε ότι είναι ο δευτερος σκορερ ολων των εποχων της ευρωλίγκας πισω από τον μεγαλο huan carlos bomba Navarro ασχετα αν δεν τον συμπαθησα ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Νομιζω ειναι η υπερβολικη η 2η θεση στον πολυ μεγαλο Βασιλη Γκουμα,απο την γενια του νομιζω πως ο καλυτερος ολων ηταν ο Κολοκυθας πολυ μεγαλος σκορερ οχι μονο στο υποβαθισμενο ελληνικο πρωταθλημα,αλλα κυριως στα 2ο ευρωμπασκετ που βγηκε πρωτος σκορερ της διοργανωσης 1967 Κολοκυθας 229π (25,4π) εναντι 30π (4,3π) ηλικιες {22 ετων ο Κολοκυθας 21 ο Γκουμας),μετα παμε στο προολυμπιακο 1968 Κολοκυθας 182π (22,75π)-Γκουμας 17π (2,43π) (23 ετων ο Κολοκυθας-22 ετων ο Γκουμας),Ευρωμπασκετ 1969 Κολοκυθας 161π (23π) -Γκουμας 66π (9,4π) 24 ετων ο Κολοκυθας -23 ετων ο Γκουμας.
    Να θυμισω οτι ο Κολοκυθας ειχε παιξει και στο ευρωμπασκετ του 1965 98π (10,9π)-ο Γκουμας 19 ετων (δεν ειχε κληθει),δυστυχως ο Κολοκυθας ειχε ενα σοβαρο λογαριασμο στα 27 του και σταματησε το μπασκετ και οι δυο παικτες ηταν στο 196 (forwards) αλλα ποτε ο Γκουμας δεν πλησιασε σε ταλεντο τον αξεπεραστο αλλα πλην ατυχο Κολοκυθας.Την ιδια περιοδο στο ελληνικο πρωταθλημα ο Κολοκυθας ηταν 3 φορες 1ος σκορερ (εναντι 2 του Αμερικανου) και πιο κατω ο Γκουμας.
    Αφου σταματησε το μπασκετ ο Κολοκυθας λογο του τραυματισμου του ανεβηκε level ο Γκουμας που σιγουρα δεν συγκρινεται σε διαρκεια καθως επαιζε μπασκετ εως 41 ετων με τη φανελα του Ηλυσιακου δηλαδη +15 πρωταθληματα παρολο που ηταν συνομιλικοι ενα ετος διαφορα (ιδια γενια παικτες ομως).
    Ο Κολοκυθας αν ηταν υγιης θα ηταν μετρο συγκρισης μονο με παικτες επιπεδου Νοβιτσκι Γκασολ.

    Το τοp-10 για εμενα θα επρεπε να ηταν ως εξης

    1.Νικος Γκαλης
    2.Γιαννης Γιαννακης (τον βαζω λιγο πιο ψηλα απο τον Κολοκυθα λογο διαρκειας,επισης ακομα ενα αδικημενος παικτης στις εκτιμησεις του ελληνικου κοινου καθως ειχε την ατυχια αλλα και ευλογια μαζι να ειναι συμπαικτης με τον νο.1 Νικο Γκαλη και στον Αρη και στην εθνικη που σιγουρα επισκιασε τη καριερα του κυριως την επιθετικη,απλα θυμηθειτε το μουντομπασκετ 90 -αυτος ηταν ο παικτης Γιαννακης χωρις τον Νικο Γκαλη στην ιδια πενταδα)
    3.Γιωργος Κολοκυθας (για τους παραπανω λογους που ανελυσα,αν ηταν υγιης και ειχε μια 5ετη καριερα ακομα θα ηταν συγκρισιμος μονο με τον Νικο Γκαλη)
    4.Γιωργος Αμερικανος ο πρωτος μεγαλος ελληνας παικτης 3 χρονια μεγαλυτερος του Κολοκυθα και 4 χρονια μεγαλυτερος του Γκουμα αλλα και αυτος σταματησε το μπασκετ σε ηλικια μολις 27 ετων,δυστυχως εκεινη την εποχη που ειχαμε πολυ μεγαλους παικτες λογο των συγκριων και ατυχιων δεν μπορεσαμε σαν εθνικη να κανουμε το βημα παραπανω ειχα εκπληκτικους παικτες)
    5.Δημητρης Διαμαντιδης η συχρονη ιστορια του ελληνικου μπασκετ,ο ανθρωπος ορχηστρα που εκανε τα παντα για την ομαδα,με διαφορα ο καλυτερος ελληνας παικτης σε πασα,κλεψιματα και φυσικα αμυνα που μας οδηγησε σε 2 κορυφαια μεταλλια χρυσο το 05 ευρωμπασκετ και ασημενιο 06 στο παγκοσμιο,πολυ μεγαλο λαθος του να σταματησει απο την εθνικη σε ηλικια 30 ετων ,να θυμισω ενα χρονο αργοτερα βγηκε καλυτερος παικτης στην ευρωλιγκα
    6.Βασιλης Γκουμας ,ο μεγαλυτερος ελληνας καλαθοσφαιριστης σε διαρκεια κυριως τη δεκαετια του 70 οπου βγηκε 4 φορες πρωτος σκορερ της Α εθνικης ,χαρισματικος φοργουρντ
    7.Θοδωρης Παπαλουκας
    8.Βασιλης Σπανουλης
    9.Φανης Χριστοδουλου (πολυ μεγαλο ταλεντο αν δουλευε λιγο πιο πολυ σιγουρα θα ηταν στο τοπ-5 )
    10.Γιωργος Τροντζος (καλυτερος του Παναγιωτη πιο ψηλος,καλυτερο σωμα και καλυτερη επαφη με τον αντιπαλο καλαθι,επαιξε σε 4 ευρωμπασκετ 318π(25αγ)-12,72π κολωνα της εθνικης και της ΑΕΚ που σηκωσε το 1ο ευρωπαικο και εφτασε για πρωτη φορα στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ στο φαιναλ φορ του πρωταθλητριων ,ηταν ουσιαστικα παρων στη πρωτη αναλαμπη του ελληνικου μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δικη μου 20αδα.
    1)Γκαλης
    2)Γιαννακης (οχι σαν παικτικη αξια αλλα σαν προσφορα)
    3)Διαμαντιδης
    4)Σπανουλης (περιπτωση σαν το Γιαννακη)
    5)Γκουμας
    5)Κολοκυθας (τεραστιος παικτης αλλα σταματησε νωρις το μπασκετ και δεν προλαβε να κανει μεγαλυτερη καριερα αλλιως ισως ηταν νο2)
    Θεσεις 7-10. Παπαλουκας-Αλβερτης-Φασουλας-Φωτσης (διαφορετικη παικτικη αξια για καθε παικτη απο αυτους αλλα στο τελος εκαναν ισοδυναμη καριερα για διαφορους λογους)
    Θεσεις 11-13. Αμερικανος -Τροντζος- Μπουρουσης
    Θεσεις 14-15. Χριστοδουλου -Οικονομου (μεγαλης κλασης παικτες και οι δυο αλλα αδικησαν πολυ τον εαυτο τους ειδικα ο πρωτος).
    Θεση 16. Κεφαλος.(φημολογειται ως ιδιοφυια σαν παικτης απλα επεσε σε πολυ κουλη εποχη για το μπασκετ και σε προβληματα στη μεση-λουμπαγκο).
    Θεση 17. Πριντεζης
    Θεση 18. Αμερικανος (επισης σταματησε πολυ νωρις)
    Θεση 19-20. Κορωνιος- Στιβ Γιατζογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. gia koitakste re pallhkaria ligo to megalytero talento meta to niko gkalh α8ηνοκρατια και asxetosynh.. ntroph..ΚΩΣΤΑς ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ.. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. gia koitakste re pallhkaria ligo to megalytero talento meta to niko gkalh α8ηνοκρατια και asxetosynh.. ntroph..ΚΩΣΤΑς ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΥΡΕΓΙΕΦ.. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  45. 1.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΊΔΗΣ
    2.ΝΙΚΟΣ ΓΚΆΛΗΣ
    3.ΘΟΔΩΡΉΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΆΣ
    -.ΒΑΣΊΛΗΣ ΣΠΑΝΟΎΛΗΣ
    -.ΦΡΑΝΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ
    -.ΑΝΤΏΝΗΣ ΦΏΤΣΗΣ
    7.ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ
    8.ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΦΑΣΟΎΛΑΣ
    9.ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΆΣ
    10.ΛΆΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Από το νούμερο 3 και μετά νομίζω ότι κάνεις πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 1. Γκάλης
    2. Σπανούλης
    3. Διαμαντίδης
    4. Παπαλουκάς
    5. Γιαννάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πρωταπολα.. το καλο ειναι οτι εχουμε παρα πολλους μεγαλους παιχτες στην Ελλαδα.. και ειναι δυσκολο να πουμε 5 10 20καλυτεροι κτλ.. Μεγαλη αστοχια θεωρω παντως το οτι π.χ ΠαπαδοπουλοςΛαζαρος & Αλβερτης ειναι πανω απτον Αποστολο Κοντο.. οπως επισης τον Κολοκυθα κατω απτον Παπαλουκα..Αν πουμε οι μεγαλυτεροι ολων των εποχων.. θα πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεχτικοι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε τη γνώμη σας εδώ: